Üzüm Pazarının Akıbeti Bugün Belli Olacak

Anıtlar Kurulu’nun Üzüm Pazarı’nın üst örtüsünün kaldırılması için tanıdığı süre Pazartesi günü doluyor. Edinilen bilgilere göre ekipler Pazartesi günü incelemede bulunacak ve Anıtlar Kurulu’ndan erteleme istenecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Haziran 2014 10:40
Üzüm Pazarının Akıbeti Bugün Belli Olacak

Üzüm Pazarı içerisinde bulunan demir konstrüksiyon üzeri şeffaf malzeme ile kaplı üst örtü sisteminin kaldırılması çalışmaları Pazartesi günü başlıyor.

Bilindiği üzere Antalya Anıtlar Kurulu Koruma Kurulu’nun eski tarihi Üzüm Pazarı’nın üst örtüsünün kaldırılmasına ilişkin kararına yapılan itiraz mahkeme tarafından reddedilmişti. Bunun üzerine esnaf kendilerine tebliğ edilen karar sonrası ayaklanmış ve soluğu hemen Vali Vahdettin Özkan ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın yanında almıştı.

DEVREYE GİRDİLER
Esnafın tepkisi üzerine harekete geçen Vali Özkan ve Başkan Günaydın, yıkım kararının ertelenmesi için devreye girdiği öğrenildi. Esnaf şimdi üst örtünün kaldırılmaması konusunda umutlu bekleyişini sürdürüyor.

TELEKOM VE AKEDAŞ YETKİLİLERİ İNCELEMEYE GELİYOR
Öte yandan son edinilen bilgilere göre Pazartesi günü yıkımı gerçekleştirilecek olan belediye ekiplerinin önce incelemede bulunacağı bildirildi. Ayrıca inceleme ekibinin içinde Türk Telekom yetkilileri ve AKEDAŞ yetkililerinin de olacağı pazarın durumu hakkında rapor hazırlayacakları öğrenildi.

ANITLAR KURULU İKNA EDİLMEYE ÇALIŞILACAK

Diğer taraftan incelemenin Anıtlar Kurulu’nu ikna edebilmek amacıyla yapılacağı öğrenildi. Çünkü dükkânların tüm elektrik aksamları ile altyapıya bağlanan borularının üst örtüde bulunduğu bunların yenileninceye kadar örtünün kaldırılmaması gerektiği anlatılacak. Böylelikle birkaç ay örtünün kalacağı ve bu süreçte yeni planlar hazırlanarak Anıtlar Kurulu’na götürüleceği ileri sürüldü.

HEYECANLI BEKLEYİŞ
Bu arada esnaf pazartesi günü (bugün) yaşanılacak olan gelişmeler öncesi heyecanlı bekleyişini sürdürüyor. Üzüm Pazarı üst örtüsünün kaldırılıp kaldırılmayacağı ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.