Üzüm Pazarıyla İgili Şok Karar

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, Isparta'nın tarihi mekânlarından biri olan Üzüm Pazarıyla ilgili flaş bir karar aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ağustos 2012 17:35
Üzüm Pazarıyla İgili Şok Karar

Kaymakkapı Meydanındaki Gül heykeli ile Valilik arkasında bulunan Gülcü İsmail Efendi heykelinin de kaldırılmasını gündeme alan Kurul, Belediye eski Başkanı Hasan Balaman döneminde Üzüm Pazarına yapılan üst örtünün kaldırılmasına karar verdi.
Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Isparta’yı yakından ilgilendiren önemli kararlara imza attı.

Koruma Kurulu, Isparta’nın en eski tarihi dokularından biri olan Üzüm Pazarına Belediye eski Başkanı Hasan Balaman döneminde yapılan üst örtünün kaldırılmasına karar verdi.

150 yıllık geçmişi bulunan Üzüm Pazarının üst örtüsünün kaldırılmasıyla ilgili Koruma Kurulunun aldığı kararda şu görüşlere yer verildi: “Antalya Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne yapılan şikayetten ve kurulumuza sunulan fotoğrafik belgelerden anlaşıldığından izinsiz yapılan üst örtünün belediye tarafından kaldırılmasına karar verildi.”

Bu karar karşısında Belediye yönetiminin Belediye eski Başkanı Balaman döneminde yapılan Üzüm Pazarındaki üst örtüyü kaldıracağı öğrenildi.

Gülcü İsmail Efendi ile gül heykeli kaldırılıyor mu?

Öte yandan Kaymakkapı Meydanındaki devasa gül heykeli ile Isparta’ya ilk gülü getiren Gülcü İsmail Efendi’nin Valilik arkasındaki heykelinin Koruma Kanunu kapsamında kaldırılmasının gündemde olduğu öğrenildi.

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun tarihi Bedesten Çarşısı’nı gölgeleyen 19 metre yükseklik, 52 ton ağırlındaki gül heykelinin kaldırılmasını istediği iddia edildi. Belediye’nin gül heykelini dikerken Gül, Halı, Kültür ve Turizm Festivali için geçici izin aldığı belirtiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum