Vah Bu Ülkenin Haline

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, İstanbul Çağlayan adliyesinde 49 avukatın gözaltına alınmasını değerlendirdiği açıklamasında “Vah bu ülkenin haline, Vah Bu Yargıdan Adalet Bekleyenlere” dedi.

Yayınlanma:
Vah Bu Ülkenin Haline

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, “İstanbul çağlayan adliyesinde 49 Avukatın cüppeleriyle birlikte yaka paça göz altına alınması düşündürücüdür. Gezi parkındaki olaylarda sorumlu olanlar için gerekenin yapılması nedeniyle avukatlar toplu şekilde savcılığa başvurdular. Bu süreçte polis tarafından saldırıya uğradılar.Yargının üç ayağından biri olan avukatlık müessesesinin bu duruma düşürülmesi demokrasiyi katletmek demektir. Isparta Baro başkanının söylediği gibi savunma savunulacak duruma düşmüştür. Vah bu ülkenin haline, vah bu yargıdan adalet bekleyenlere! Bütün dünyanın gözü önünde yaşanan bu olayların sorumlusu bizzat başbakandır, hükümettir,hukuksuz emri yerine getiren validir, emniyet müdürüdür. Üzücü olan Cumhuriyet Savcılığı da avukatlara yapılan bu saldırı karşısında sessiz kalmasıdır” dedi.

Şenol, “Eğer bu ülkede demokrasi olacaksa hükümetin herkesin demokratik haklarına saygı duyması ve koruması için gereken her şeyi yapması gerekir. Memleketin, meslek odalarının ve demokratik kitle örgütlerinin önünde iktidar bir engel olarak duruyor. Baskıcı politikalar uyguluyorsa, kusura bakmayın o rejimin adı demokrasi değil faşizmdir. Ülkemizde yaşanan budur. CHP olarak AKP iktidarının bu baskıcı politikalarını protesto ediyor, bu gün ayaklar altına aldığı hukukun bir gün kendilerine de lazım olacağını bütün kamuoyuna saygılarımızla duyururuz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum