Vali Baruş Pınar Pazarında

Vali Baruş Pınar Pazarında

Yayınlanma:
Vali Baruş Pınar Pazarında

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde her yıl kurulan 800 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan ‘Geleneksel Pınar Pazarı Panayırı’ bu yıl 23 Temmuz 2023 Pazar günü Pınar Pazarı Mahallesi’ndeki mesirelik alanda yeniden açıldı. 15 hafta sürecek olan Panayır, 29 Ekim 2023 Pazar günü sona erecek.

Eğirdir’de her yıl kurulan olan Geleneksel Pınar Pazarı Panayırı, bu yıl 23 Temmuz 2023 Pazar günü açıldı.15 hafta süre ile devam edecek olan Pınar Pazarı Panayırı 29 Ekim 2023 Pazar günü sona erecek.

Tarihi Pınar Pazarı panayırında, Eğirdir ve çevresindeki köylerde üretilen ürünlerin yanı sıra, açık hava lokantaları, bölgeye özgü tandır kebabı da satışa sunulacak.

İlçe merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Pınar Pazarı Mahallesi’ndeki mesirelik alanda kurulan pazarda, züccaciyeden giyim eşyasına; meyveden, sebzeye kadar birçok ürün yer alacak.

Tarihi Pazar, Isparta, ilçe ve köylerinden gelenlerin yanı sıra çevre illerden gelenlerin de büyük ilgisini çekiyor.

Ayrıca ilçemizde Perşembe günleri Kale önü meydanına kurulan Pazar devam edecek.

Isparta Valisi Aydın Baruş hafta sonu mesaisinde Eğirdir ve Aksu ilçelerini ziyaret etti, inceleme ve açılış ve festivale katıldı.

Vali Baruş Eğirdir ilçesinde yaklaşık 800 yıllık geçmişi bulunan ve bugün açılan Pınar Pazarı’nda ilk olarak esnaflar ve vatandaşlar ile bir araya geldi. Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik ve Belediye Başkanı Veli Gök ile birlikte ardından pazara kurulan yörük çadırında bir süre civar illerden gelen yörükler ile sohbet etti, tuluk ayranı içti.

Eğirdir ilçesinde ilk olarak fen lisesi yapılacak alanda incelemelerde bulunan Vali Baruş ardından Pınar Pazarı bölgesinde inşa edilecek olan 8 derslikli Atatürk Ortaokulu projesini inceleyerek ilgilerden bilgi aldı. Mehter takımının gösterisi ile devam eden programda Vali Baruş, Yörüklerin pazara gelişlerini temsil eden kervan geçişine katıldı.

Tarihi pazarın tüm esnaflara ve vatandaşlara hayırlı olmasını temenni eden Vali Aydın Baruş, buranın tarihi geçmişinden ve manevi değerinden bahsederek pazara sahip çıkan herkese teşekkür etti. Vali Baruş, “ Bu Pazar 800 yılı aşkın süredir bu topraklarda kuruluyor. Bu geleneklere, göreneklere sahip çıkmak çok önemli çünkü biz bunları unutmazsak çocuklarımız da unutmaz.

Çocuklarımız unutmazsa nereden gelip nereye gittiklerini iyi bilirler. Pınar pazarı yılda yaklaşık 8 hafta açık kalıyor. 30 – 40 yıldır bu pazara devam eden esnaflar var. Burada esnaflık yapıyorlar ve bu pazarı bırakmıyorlar. Normal zamanlarda esnaflık yapmasalar bile özellikle bu Pazar için geliyorlar, tezgah açıp esnaflık yapıyorlar. Onlara da minnetlerimizi sunuyoruz. Bu yılki Tarihi Pınar Pazarının hem Eğirdir’e hem Isparta’ya hem de tüm yörük kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.