Vali Günaydın: "Biz Suçlunun Peşindeyiz"

Vali Günaydın’dan FETÖ soruşturmalarıyla ilgili çarpıcı açıklamalar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Eylül 2016 11:01
Vali Günaydın: "Biz Suçlunun Peşindeyiz"

5 Temmuz darbe girişiminin ardından Isparta’da Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik yürütülen soruşturmalarla ilgili Vali Şehmus Günaydın, açıklamalarda bulundu.

Hainlerin kamu kurum ve kuruluşlarından arındırılmadığı sürece devlete, millete vereceği zararın devam edeceğini söyleyen Vali Günaydın, “Biz suçlunun peşindeyiz. Kurunun yanında yaşı da yakmanın peşinde değiliz” dedi.

15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından soruşturmalar aralıksız yürütülüyor. Tüm yurt genelinde olduğu gibi Isparta’da da yürütülen soruşturmalarla ilgili Isparta Valisi Şehmus Günaydın Gülkent Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. FEtullahçı Terör Örgütü’ne mensup hainlerin kamu kurum ve kuruluşlarından arındırılmasının geciktirilmesi halinde devlete vereceği zararın devam edeceğini söyleyen Vali Günaydın, “terör örgütünün yaptıklarının cezasız kalmaması için hukuk çerçevesinde soruşturmalar sürdürülüyor” dedi.

Günaydın “ Tabi biliyorsunuz bu hain kalkışmanın içerisinde olanların kamu kurumlarından temizlenmesi çalışmaları devam ediyor. Bu yapılmadığı takdirde toplumdaki bu virüs daha da devletimize ve milletimize zarar verecek. Bu zararların bir an önce bertaraf edilmesi için bu hain terör örgütünün yaptıklarının cezasız kalmaması için hukuk çerçevesinde çalışmalarımız devam etmektedir.” dedi

Soruşturmalarda suçluyu aramanın peşinde olduklarına dikkat çeken Isparta Valisi Şehmus Günaydın, “Bu işin olmayanların endişelenmesine gerek yok. Bizim çalışmamız hainlik yapanlara yöneliktir” ifadelerini kullandı. Günaydın “Hep ifade ediyoruz bizler suçluyu aramanın peşindeyiz yoksa kurunun yanında yaşı da yakmanın peşinde değiliz bu konuda çok hassasız yaptığımız çalışmalar o nedenle hukuk çerçevesinde devam ediyor ve biz her gün bu konuda basına ayrıntılı bilgi veriyoruz. Açığa alınanlarla ilgili tutuk lamarla ilgili, bu bilgilendirmemezde devam edecek. Ama şundan herkes emin olsun, bu işe bulaşmamış ve bu işin içinde olmayan hiç kimsenin endişelenmesine gerek yok. Bizim çalışmamız bizim yaptıklarımız bu işin içinde olanlara ve hainlik yapanlara karşıdır. Bizde hukuk önünde devlet olarak gereğini yapıyoruz” dedi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.