Vali Günaydın Sütçüler'e Müjdeyi Verdi

Vali Günaydın Sütçüler'e Müjdeyi Verdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mart 2017 15:58
Vali Günaydın Sütçüler'e Müjdeyi Verdi
Vali Şehmus Günaydın Sütçüler’de muhtarlar toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıya ilçe mahalle ve köy muhtarlarından 37 muhtar katıldı.
 
Sütçüler’de ziyaretine Karadiken Köyü ile başlayan Vali Günaydın, vatandaşlarla köy odasında bir araya gelerek kendisine iletilen talep ve önerileri dinledi. Beraberinde bulunan yetkililere taleplerle ilgili çalışma yapılması talimatı verdi.
 
Ardından Sütçüler Kaymakamlığına geçen Vali Günaydın burada Kaymakam Furkan Duman’dan ilçe hakkında bilgi aldı. Kaymakamlık ziyaretinin ardından Sütçüler Belediyesi’ni ziyaret eden Vali Günaydın Belediye Başkanı Mustafa Üstün’den ilçede yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında bilgi aldı. Vali Günaydın ayrıca Sütçüler Belediyesi’nin BAKA ile ortaklaşa hayata geçirdiği alternatif turizm projesi kapsamında inşa edilen bungalov ve konsept çadırlarda incelemelerde bulundu.
 
Vali Günaydın ilçe çarşısındaki esnafları da ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Ardından İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret ederek yetkililerinden bilgi aldı.
 
“SORUNLARI YERİNDE DİNLİYORUZ”
Arından Vali Günaydın, ilçe muhtarlarıyla buluştu. Toplantının başlangıcında konuşan Vali Günaydın, göreve başladığı günlerde söylediği gibi Isparta’da bulunan 203 köyü ziyaret edeceğini belirterek, sorunları mahallinde vatandaşlardan ve muhtarlardan dinlemenin sorunun çözümü için hızlı bir şekilde hareket etmelerine imkan sağladığını aktardı.
Vali Günaydın, “Toplantımızda sizlerin aktardığı konuları ivedi bir şekilde hayata geçirmek istiyoruz. İlimizin, ilçelerimizin ve köylerimizin ekonomik potansiyelini değerlendirmek için bu tür ziyaretler fevkalade önemli. Hep diyoruz, muhatlarımız mahalle ve köylerde çok büyük desteğini gördüğümüz çalışma arkadaşlarımız, yardımcılarımız. Herhangi bir sorunla karşılaştığınızda sadece bu toplantıları beklemeyin, hepinizde telefonlarımız var. Çok ivedi bir sorun olduğunda hiç çekinmeden bizlere ulaşarak sorunlarınızı iletebilirsiniz. Hep söylüyoruz bizlerin burada olmasının nedeni bu güzel ilimize, bu güzel ilçelerimize ve köylerimize hizmet etmektir. Arkadaşlarımız da bu hedef doğrultusunda çalışıyor. Bu konudaki en büyük destekçilerimiz sizlersiniz. Yapmış olduğunuz çalışmalardan ve vermiş olduğununuz katkılardan dolayı da sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.
 
SICAK ASFALT MÜJDESİ
Yol konusundan bu yıl yeni bir çalışma başlattıklarını söyleyen Vali Günaydın Isparta’da bulunan 400 km’lik grup yolunun 2017 yılında 200 km’sinin, 2018 yılında ise geri kalan 200 km’sinin sıcak asfalt yapılacağının müjdesini verdi.
Vali Günaydın “ İnşallah iki yıl içerisinde Isparta’mızda sıcak asfalta kavuşmayan grup köy yolumuz kalmayacak. Tabi bu diğer yolların ihmal edileceği anlamına gelmiyor. Geriye kalan yollarımızın da gerek bakım ve onarım gerek ikinci kat asfalt ihtiyaçlarını gidereceğiz. Bu konuda hiçbir endişeniz, hiçbir tereddüttünüz olmasın.” dedi.
 
İÇME SUYU HASSASİYETİ
İçme suyu konusundaki hassasiyetlerinin devam ettiğini açıklayan Vali Günaydın, 20 yılın üzerinde olan içme suyu şebeke hatlarının yenilenmesi için çalışmaların tamamlandığını ve bu yıl içerisinde yenileme işlemlerinin bitirileceği müjdesini verdi.
 
“YENİ GELİR ALANLARI AÇMALIYIZ”
Vali Günaydın “ Köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın sağlıklı içme suyuna kavuşması bizim için çok önemli. Ayrıca içme suyu depolarımızın hijyenik hale getirilmesi ve silinebilir yüzeylere dönüştürülmesi de bizim önceliklerimiz arasında. Diğer bir çalışmamız da depolarımızın enerji ihtiyacının kurmuş olduğumuz güneş enerjisi ile karşılanması. Bu çalışmaların tamamı en kısa sürede ihtiyacı olan tüm köylerimizde başlatacağız. Ayrıca aromatik bitkiler açısından zengin olan ilçemizde, daha fazla katma değer yaratacak şekilde çalışmamız gerekiyor. Bunun için ben ilinizin Valisi olarak üzerime düşeni yapacağım, bundan hiç şüpheniz olmasın. Yeni gelir kaynaklarını hayata geçirmememiz gerekiyor.  Sizden gelecek talepleri de titizlikle değerlendireceğimizi buradan ifade etmek istiyorum.” dedi.
 
Toplantıda muhtarlar tek tek söz alarak Vali Şehmus Günaydın’a sorun, talep ve önerilerini ilettiler

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.