Vali Günaydın’dan Gaziler Günü Mesajı

Vali Günaydın’dan Gaziler Günü Mesajı

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Eylül 2017 13:15
Vali Günaydın’dan Gaziler Günü Mesajı

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, “Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın bizler için bir vatana dönüşmesini, şehit ve gazilerimizin vermiş oldukları büyük mücadeleye borçluyuz” dedi.

Vali Günaydın mesajında, “Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e “Gazilik Unvanı ile Mareşal” rütbesinin verilişinin 96. Yıldönümü ve gaziler gününü idrak etmenin engin duygusu içindeyiz. 

Şanlı tarihimizde aziz milletimizin birçok evladı emsalsiz kahramanlık destanları yazmış bunun sonucunda da şehitlik ve gazilik mertebelerine ulaşmışlardır.

Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, vatandaşlarımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir şerefle görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız, gurur kaynağımız, vefanın, sadakatin, vatan sevgisinin ve bağımsızlık tutkusunun simge ve zirve isimleri olmuşlardır.

Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın bizler için bir vatana dönüşmesini, şehit ve gazilerimizin vermiş oldukları büyük mücadeleye borçluyuz. Şehit ve gazilerimizin bize bıraktığı bu mukaddes emaneti muhafaza ve müdafaa etmek adına, canını ve malını derin bir teslimiyet ile siper etmekten çekinmeyen bir milletin evlatları olarak, bayrağımızı şerefle dalgalandıracağız. Kimsenin şüphesi olmasın ki şehitlik mertebesine erişmiş ve büyük fedakârlık göstererek gazi olmuş her bir kahramanımızın aileleri bizlere tevdi edilmiş en kıymetli emanettir.

Bu düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi,  15 Temmuz Şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, hayatta olan gazilerimize, 15 Temmuz gazilerimize ve değerli ailelerine minnet ve saygılarımı sunuyorum” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.