Vali Günaydın'dan Merkez Köylere Ziyaret

Vali Günaydın'dan Merkez Köylere Ziyaret

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Eylül 2016 09:29
Vali Günaydın'dan Merkez Köylere Ziyaret

Vali Şehmus Günaydın köy ziyaretleri kapsamında merkeze bağlı Bozanönü, Aliköy, Küçükhacılar, Büyükhacılar ve Yazısöğüt köylerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Vali Günaydın’ın ilk durağı Bozanönü köyüydü. Burada köy muhtarından bilgi alan Vali Günaydın vatandaşlarla köy ve sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Tarımsal sulama hakkında iletilen taleplerle ilgili olarak gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi. Ayrıca içme suyu analizlerinin yapılarak gerekiyorsa yeni içme suyu temin edileceğini aktardı.

ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ TALEPLERİNİ İLETTİ
Ardından Aliköy’e geçen Vali Günaydın’ı burada köylü kadınlar karşıladı. Kadınlardan köyün sorunlarını dinleyen Vali Günaydın, beraberinde bulunan Özel İdare yetkilerine, iletilen sorunların çözümü konusunda talimat verdi. Köy meydanındaki toplantıda Aliköy İlkokulu öğrenci temsilcisi Emrullah Korkmaztürk, Vali Günaydın’dan okulunun futbol sahası için kale filesi, anaokulu için oyuncak ve top istediğini iletti. Vali Günaydın taleplerin en kısa zamanda yerine getirilmesi talimatını verdi. Vali Günaydın ayrıca 15 Temmuz hain darbe kalkışması esnasında gösterdikleri duyarlılıktan dolayı Aliköylülere teşekkür etti.

MERA ALANLARIMIZI YEŞİLLENDİRELİM
Aliköy’ün ardından Küçükhacılar’a geçen Vali Günaydın burada kendisine iletilen sosyal tesis, köy yerleşim alanın genişletilmesi konularında hep birlikte el birliğiyle çalışacaklarını belirtti. Vali Günaydın burada yaptığı konuşmada “ 15 Temmuz hain kalkışması karşısında bu büyük millet tüm zorlukların üstesinden geleceğini zaten gösterdi. Sizlere bu anlamda teşekkür ediyorum. Davraz’a büyük bir tesis daha yapacağız böylelikle gençlerimize iş imkânı sağlamış olacağız. Burada sizlere de birer ticari alan açılacak. Sizlerden daha büyük düşünmenizi istirham ediyorum.” dedi.

DAVRAZ İÇİN YENİ PROJE
Büyükhacılar köyünde de vatandaşlarla bir araya gelen Vali Günaydın burada yaptığı konuşmada “Hayvancılığı daha da ileri götürmemiz gerekiyor. Geçmiş yıllara göre mera alanlarının artırıldığını bazı yerlerde ormanların bir bölümünü de kullanıma açtık. Yanı başınızdaki Davraz turizm merkezini daha da aktif hale getireceğiz. Sizlerde ürünlerinizi pazarlama fırsatı bulacaksınız. Tüm bunlar için Davraz’ı yeşillendirmemiz gerekiyor. Bunun için hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Davraz’ı koruyup daha iyi hale getirirsek sizler için pazaryerleri kurmayı hedefliyoruz.” dedi.

Ardından Yazısöğüt’e gelen Vali Günaydın burada vatandaşlarla köy ve sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu. İletilen taleplerle ilgili olarak derhal çalışma başlatılmasını isteyen Vali Günaydın, köy gençleri tarafından talep edilen futbol sahası için de araştırma yapılması talimatını verdi. Köy tüzel kişiliğine ait arazide dikilen 300 adet cevizin çok başarılı bir çalışma olduğunu bunu daha da arttırılması gerektiğini söyledi. Burada köy kadınlarıyla da görüşen Vali Günaydın vatandaşların taleplerini not aldırdı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.