Vali Günaydın'ın Sözleri Ulusal Basında Gündem Oldu

Isparta Valisi Şehmus Günaydın'ın, darbe girişiminde otobüsler için gerekirse yakılması talimatı vermesi telsiz görüşmelerini ulusal basında gündem oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Temmuz 2016 15:50
Vali Günaydın'ın Sözleri Ulusal Basında Gündem Oldu

Isparta'da darbe girişimi akşamında kışladan çıkış yapan araç konvoyunun önü polis ekipleri tarafından kesildi. Olay sırasında Vali Şehmus Günaydın'ın, geri dönmemeleri halinde otobüslerin yakılacağı yönündeki talimatı polis telsizine yansıdı.

Yaşananların ardından Vali Günaydın'ın talimatı üzerine olayı takip eden İl Emniyet Müdür vekili Alper Aygün ile konvoyun durdurulması operasyonunun başında yer alan diğer Emniyet Müdür Yardımcısı Kamuran Koç arasında geçen telsiz konuşmaları ortaya çıktı.

Vali Günaydın'nın bu talimatı ulusal basında geniş yer aldı.

İŞTE O TELSİZ KONUŞMASI

- A.A: Bu emri hem ben veriyorum hem 1910 (vali) emridir. Kesinlikle vur emri istasyonlarımız için geçerlidir. Kesinlikle otobüsler yakılacak. Sayın 1910'nun talimatıdır. Mukavemet gösterene aynı şekilde karşılık verilecek.

- K.K: Doğrudur talimat anlaşıldı. Ayrıca 2020 merkez.

- M: Merkez dinlemede efendim

- K.K: Merkez, kesinlikle bireysel davranış olmayacak. Birim amirlerinin emir ve talimatıyla hareket edilecek. Birim ve ekip amirleri, telsiz ve telefonlara ilk seferde cevap verecek şekilde görev başında olacak.


Olay gecesi dakika dakika gelişmeleri aktaran Ajans32.com bu talimatı Isparta'da ilk olarak okuyucularına duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum