Vali Hakkında Şok İddia

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, ilk kez AK Parti döneminde vali olan Eğirdir’li Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’u, 2 sayfalık ağır suçlamaların yer aldığı bir mektupla İçişleri Bakanı Muammer Güler’e şikâyet etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Mayıs 2013 11:57
Vali Hakkında Şok İddia

“Dinleme hastalığı müptelası” diye tanımladığı Vali Coş’u kendisini ve diğer milletvekillerini, belediye başkanlarını yasadışı yollardan dinlettirmekle suçlayan,“Yaptığı zulümler darbe ve tek parti dönemlerinde bile görülmedi” diyen Küçükaydın, Bakan Güler’den iddiaları için müfettiş görevlendirmesini istedi. Küçükaydın, Vali Coş’un, “Gittiği her ile müteahhidini de beraberinde götürdüğünü” ve “Başbakan Erdoğan’a özel yakınlığını açıkça anlattığını” da şikâyetinde dile getirdi.

Cumhuriyet’ten Erdem Gül’ün haberine göre; Küçükaydın’ın, hakkında daha önceki ve iki yıllık Adana Valiliği döneminde de bazı iddialar çıkan Vali Coş’u Bakan Güler’e şikâyet eden ve müfettiş isteyen mektubunu şubat ayının sonunda gönderdiği ortaya çıktı.

Küçükaydın’ın, “Bütün bu sıraladığım hususlar Vali Hüseyin Avni Coş’un marifetlerinden sadece bir bölümüdür ve hepsinin ispatı vardır” ifadesini de kullandığı, ancak geçen sürede hakkında bir işlem yapılıp yapılmadığı bilinmeyen ve iddiaları için henüz bir yanıt da alamadığı mektubunda yönelttiği suçlamalar şöyle:

Devlet terörü estiriyor: Son günlerde yaptığı haksız-hukuksuz işlemleriyle gündemden düşmeyen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, tabiri caizse devlet terörü estirmektedir. Kendi beyanatında 2012 yılında bir yıllık sürede ‘bütün kamu kurum ve kuruşlarında 3415 araştırma, soruşturma, inceleme’ yaptırdığını belirtmektedir. İhtilal dönemlerinde, hatta çokça tenkit ettiğimiz tek parti döneminde parti müfettişliği anlayışında bile bu zulüm mantığı görülmemiştir.

Müteahhidini yanında taşıyor: Valilerin gittiği illere güvendiği kaymakam ve vali yardımcılarını götürme gibi bir mülki idare amiri teamülü mevcuttur. Ancak valilerin gittiği illere müteahhit götürme gibi bir anlayışa hiç tanık olmamıştım. Sanırım bunun tek istisnası Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’tur.

Müteahhidi öldü de kurtulduk: Bingöl Valiliği’nden başlayarak H. A isimli müteahhidi gittiği her ile beraber götürdüğü inkârı mümkün olmayacak şekilde ortadadır. Zira bu kişi valinin gittiği Bingöl, Aksaray, Kırklareli, Aydın illerinde kamuya ait işler yapmıştır. Hepsi de belgelidir. Aynı müteahhit H. A’yı Adana Valisi olur olmaz Adana’ya da taşımış, Turgut Özal Bulvarı’nda Akdoğan sitesinde lüks bir büro açılmış, bazı bürokratlar akşamları bu binaya çağrılmak suretiyle ihaleler yönlendirilmek istenmiştir. Buna itiraz etme cesaretini gösteren elemanlar açığa alınarak görev yerleri değiştirilmiştir. H. A isimli müteahhidin ölümünden sonra bu sefer de ihalelerin önemli kısmının Bürofiks adlı firma aracılığıyla yönlendirildiği iddia edilmektedir.

Kırıklareli’ndeki doktor da Adana’da:Daha önceden Kırklareli Valiliği sırasında ilişkisi olduğu iddia edilen Dr. A. B. B’yi Adana’da bir özel hastaneye yerleştirdiği gerçektir. Doğruluğunu SGK kayıtlarından tespitinin kolayca mümkün olacağı malumlarınızdır.
Dinleme hastası: Yine vali ciddi bir telefon dinletme hastalığına müpteladır. Güvenlik güçlerini kullanarak milletvekillerini, belediye başkanlarını yasal olmayan şekilde dinlettiği ve dinlemelerin belli yerlere servis edildiği kuvvetle muhtemeldir.

Erdoğan’a özel yakınlık: Ayrıca vali, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a özel yakınlığını ihsas ettirerek İstanbul Belediyesi’nde yaptığı soruşturmayı imalı şekilde anlatabilmektedir. Ben bu konuları önceki bakan İdris Naim Şahin ve Bakan Yardımcısı Osman Güneş’e de anlattım.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum