Vali Mehduh Oğuz Çankaya Köşkü'nde

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 81 ilin valileri ile Çankaya Köşkü'nde öğle yemeğinde bir araya geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ocak 2011 15:43
Vali Mehduh Oğuz Çankaya Köşkü'nde

81 ilin valileri ile Çankaya Köşkü'nde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, bulundukları illerde halkın mutluluğu, güvenliği ve refahından birinci derecede sorumlu olan valilerin, sadece devletin gücünü, otoritesini değil, aynı zamanda şefkatini ve kucaklayıcılığını da göstermesi gerektiğini söyledi. Yemeğe Isparta Valisi Memduh Oğuz'da katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, yemekte yaptığı konuşmada, her yılın başında 81 ilin valileriyle Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirdiği buluşmanın gelenekselleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Burada 81 ilimizin valisi Türkiye’nin dört bir yanından, Türkiye’nin gerçeklerini, kokusunu buraya getirmiş durumdalar” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, illerin liderleri, devletin ve hükümetin politikalarının uygulayıcıları olarak valilerin başarısının, Türkiye’nin başarısı olacağını, bu bakımdan valilerin çalışmalarını yakından takip ettiğini ve yapılan çalışmalara, gece gündüz demeden yapılan fedakârlıklara çok büyük değer verdiklerini vurgulayarak, “Çünkü o ilin sahibi sizsiniz. Bütün devlet kurumları sizin emrinizde ve kontrolünüzde. Orada bizleri temsil eden kişiler sizler olduğunuz için, en ufak bir şey olduğunda, ilk arayacağımız kişiler sizlersiniz. En doğru önerileri, yapılması gerekenleri ve öncelikleri tespit edenler de illerinizde sizlersiniz. O bakımdan sizlere çok önem veriyoruz” dedi.

Bulundukları illerde halkın mutluluğu, güvenliği ve refahından birinci derecede sorumlu olan valilerin, sadece devletin gücünü otoritesini değil, aynı zamanda şefkatini ve kucaklayıcılığını da göstermesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, valilerin devletin kapısı olduğunu söyledi. Valilerin sahip oldukları tecrübe ve donanımla bulundukları görevlere geldiklerini, bu nedenle de valilerden beklentilerin de çok olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, “Sizden birinci beklentimiz bütün vatandaşları hiçbir ayrıma tabi tutmadan kucaklamanızdır. Herkese adaletli ve eşit davranmanızdır. Hiçbir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının, Türkiye toprakları üzerinde, kendisini öz yurdunda garip ve mahzun hissetmemesi gerekir. Bu sizlerin sayesinde olacaktır” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye dışındaki vatandaşlarımız için de aynı beklentileri büyükelçilerle yaptığı toplantılarda vurguladığını aktardı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.