Vali Memduh Oğuz, Ali Günaydın’ı Ziyaret Etti

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın babası Ali Günaydın’a ziyarette bulundu. Bir programın ardından Ali Günaydın’ın dükkanına geçen Isparta Valisi Memduh Oğuz, “Bir büyüğümüzü ziyaret ediyoruz. Milli kültürümüz

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Aralık 2012 12:37
Vali Memduh Oğuz, Ali Günaydın’ı Ziyaret Etti

Bir program sonrasında beraberinde Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ITSO Başkan Yardımcıları Şükrü Başdeğirmen, A. Tahir Bakal, İl Müftüsü M. Emin Avcı ile birlikte Ali Günaydın’a ziyarette bulunan Isparta Valisi Memduh Oğuz, bir süre Ali Günaydın ile sohbet ederek, hal ve hatırını sordu.

Isparta Valisi Memduh Oğuz’un ziyaretinden dolayı duyduğu mutluluğunu dile getiren Ali Günaydın’da kendinin 1969 yılından buyana inşaat işiyle uğraştığını ve soyadını taşıyan binayı da 1972 yılında tamamladığını söyledi. Kendisinin, işinden, hayatından ve çocuklarından çok memnun olduğunu belirten Ali Günaydın, “Isparta’yla yakından ilgilenen bir valisiniz. Sizleri her zaman görmek beni mutlu eder” derken Vali Oğuz’u evine de beklediğini ifade etti.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ise, bir program sonrasında Vali Memduh Oğuz ve dostlarla babasını ziyaret etme imkanı doğduğunu söyledi. Günaydın, “Bu ziyaretten de babam oldukça mutlu oldu ve duygulandı. Sayın valimize ve dostlarımıza da bu ziyaretlerinden dolayı gerek şahsım, gerekse babam adına teşekkür ederim” dedi.

Samimi ortamda geçen sohbette konuşan Isparta Valisi Memduh Oğuz, “Bir büyüğümüzü ziyaret ediyoruz. Bizim milli kültürümüzde en sevdiğimiz hususlardan bir tanesi de büyüklere hürmettir. Sıla-i rahim dediğimiz, esasen budur. İnsanın yakınlarını, arkadaşlarını ve yaşadığı şehirdeki büyükleri ziyaret etmektir. Büyükten maksat sadece sizden önce dünyaya gelmiş olmak değildir. Sizden önce dünyaya gelmiş ve sizden önce insanlara yararlı işler yapmış kişidir. Bugün burada değerli bir büyüğümüzü ziyaret ediyoruz. Isparta’da modern binaların ilkini yapan Isparta’ya ‘çağdaşlık budur, medeniyet budur’ diyerek yeni bir ufuk getiren bir büyüğümüzü ziyaret ediyoruz. Oğlu da aynı istikamette yüksek mimar olarak, hatta torunu da yüksek mimar olarak devam etmiş. Demek ki, bir hayırlı halef meydana getirmiş, onlarda aynı istikamette devam etmişler. Biz tabiî ki büyüklerimizin değerini biliyoruz. Onlardan da bir tek şey bekleriz, bize dua etsinler. Biz istikametimizi bozmayalım. Büyüklerimizin ellerinden öperiz. Onlardan hep hayır, dua bekleriz. Bugün böyle bir vazifeyi yapıyoruz. Kendisine bütün arkadaşlarımız adına hürmetlerimizi sunuyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.