Vali Memduh Oğuz, Kent Meydanı İçin Startı Verdi

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Isparta için önemli bir projeye start veriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Haziran 2012 11:30
Vali Memduh Oğuz, Kent Meydanı İçin Startı Verdi

. Isparta Valisi Oğuz, ticari kaygının olmadığı bir meydan, millet parkı yapımı için belediyeden tanzim yapılması için talimat verdiğini açıkladı.

Isparta’da her zaman için gündeme gelen “Bir kent meydanımız yok” sözünü tarihe gömeceğini söyleyen Vali Oğuz, gerekli proje çalışmasının biran evvel tamamlanmasını istiyor. Vali Oğuz’un hayalinde bakın nasıl bir meydan var. Vali Oğuz, “belediyemiz burayı tanzim etsin, düzenlesin, yeşillendirsin, Isparta’nın en güzel meydanı haline getirsin. Yine mülkiyet belediyeye ait olsun dedim. İl defterdarı buranın önemli bir bölümünün hazineye ait olduğunu söyledi. 4 bin 500 m2’si hazinenin. Umuma açık, ticari maksadı olmayan bir park alanı haline getirelim. Belediye imar durumunu düzenlesin, milli emlaka bildirsin, defterdarlık da gereğini yerine getirsin. Bu konuda vilayetin bir talebi yok ki. Vilayet bir şey talep etmiyor. Hatta orada bulunan işletmeci benim kardeşim, arkadaşım. Buradan çıkarılırsa, zarar ediyorum diyorsa, anlaşalım. O arkadaşımızı da incitmeyelim. Ama şu vilayet meydanını Avrupa’daki, Amerika’daki bir meydan yapalım. Dünyanın her yerinde vilayet binalarının yanında meydan vardır. Bu standarttır. Medeni bir şehir olalım, çepeçevre vilayet binasının önünü, arkasını Isparta halkının kullanımına tahsis edelim” dedi.

Vali Oğuz, Garnizon binasının da Atatürk Müzesi olmasının, meydanı bütünleyeceğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.