Vali Memduh Oğuz, Su Depolarını İnceledi

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Isparta halkının temiz ve güzel bir su içtiğini belirterek, halkın güvenli bir şekilde çeşmeden akan suyu kullanabileceklerini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Haziran 2011 17:52
Vali Memduh Oğuz, Su Depolarını İnceledi

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Isparta halkının temiz ve güzel bir su içtiğini belirterek, halkın güvenli bir şekilde çeşmeden akan suyu kullanabileceklerini söyledi.

Oğuz, Su Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulunarak, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Su ve havanın canlılar için önemli olduğunu belirten Oğuz, halka sunulan suyun da temiz ve hijyenik olması gerektiğini söyledi.

Su Arıtma Tesisi'nde yaptığı incelemelerde olumsuz bir tabloyla karşılaşmadığını kaydeden Oğuz, yapılan hizmetlerden memnun kaldığını belirterek,

"Temiz ve güzel bir su içiyoruz" dedi.

Tesiste modern teknolojilerin kullanıldığını ifade eden Oğuz, suyun hijyenik ortamlarda vatandaşa ulaştırılması için de gerekli altyapılarının yapıldığını aktardı. Ayrıca belediye tarafından depreme dayanıklı iki adet 5 bin ton kapasiteli depo yaptırıldığını bildiren Oğuz, kendisinin deprem gören bir vali olduğunu hatırlatarak, "Isparta da deprem bölgesinde yer alan bir il. Susuzluğun, arızanın ne olduğunu iyi bilirim. Olağanüstü hallerde kullanılacak su depolarının bulunması son derece güzel bir çalışma" diye konuştu.

Darıderesi Göleti kenarında bulunan Darıderesi Köyü'nün göleti kirlettiği gerekçesiyle kaldırılıp kaldırılmayacağı yönündeki soruya Oğuz, devletin millet için var olduğunu, kendisinin de Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temsilcisi olduğunu belirterek, vatandaşı mağdur edecek bir uygulamanın yapılmayacağını söyledi. Konunun en ince ayrıntısına kadar değerlendirileceğini ifade eden Oğuz, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunun için icap ediliyorsa hayatımızı da feda ederiz. Bunu da bu kadar net söylüyorum. Her şeyi teraziye koyar tartarız. Bir kişinin hakkı için gerekeni yaparız. 50 kişi için de bunu yaparız. Bizim için tam saadet, tam mutluluk söz konusudur. Isparta halkı şundan emin olsun; Tabiat insanlar için vardır. Darıderesi'nde de eğer bir vatandaş grubu mağdur olacaksa onun mağdur olmaması için her şeyi yaparız. "

Bu durumun Eğirdir Gölü için de geçerli olduğunu kaydeden Vali Oğuz, Göle yakın yerleşim yerlerindeki konutların yıkılması konusunda da vatandaşların mağdur edilmeyeceğini bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.