Vali Memduh Oğuz 'Biz Vatandaşa Destek Olalım'

Vali Memduh Oğuz, Isparta’nın tarım bakımında önemine değinerek, tarımsal desteklerle ilgili projelere yüzde 50, yüzde 60 hibe desteğinin verilmesinin büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Temmuz 2011 15:18
Vali Memduh Oğuz 'Biz Vatandaşa Destek Olalım'

Vali Memduh Oğuz, Isparta’nın tarım bakımında önemine değinerek, tarımsal desteklerle ilgili projelere yüzde 50, yüzde 60 hibe desteğinin verilmesinin büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

ITSO, Tarım İl Müdürlüğü ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu işbirliğinde tarımsal desteklerle ilgili birinci ve ikinci başvuru çağrı ilanlarına ilişkin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Isparta İl Koordinatörlüğü, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO), ve Isparta İl Tarım Müdürlüğü işbirliği ile, Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Programı çerçevesinde TKDK tarafından 1. ve 2. Başvuru Çağrı İlanlarına ilişkin bilgilendirme toplantısı bugün öğretmenevinde düzenlenen toplantıyla yapıldı.

Tarımsal destekleme projelerinde sınır olmadığını söyleyen Vali Oğuz, “Halkımız istediği kadar projeyle gelsin, hepsi değerlendirmeye alınır. Bizim tek istediğimiz vatandaşın bir şeyler üretmesidir.  Vatandaş üretsin biz destek olalım” dedi. 

Düzenlenen tarımsal destekleme toplantısının toplumun yararına olduğunu ifade eden Vali Oğuz, “ Isparta tarım bakımından önemli bir şehir. Kırsal kalkınmayı destekleme projelenin yeteri kadar çok olmaması bizi bu toplantıyı yapmaya zorladı. Buradaki amacımız, desteklemelerle ilgili bilgiler vermek. Düzenlenen bu toplantı toplumun yararına olacaktır. Elimizde çok büyük bir imkan var. Önemli olan bu imkanı iyi bir şekilde değerlendirmek. Proje desteklemelerinde yüzde 50 yüzde 60’lara varan bir hibe söz konusu. Isparta’da bu tür projelerin yapılmayış sebebi de güzel bir örnek olmayışı veya yeterince konu hakkında bilgi sahibi olunmamasıdır. Bu toplantıdan elde edilecek sonuç  toplumun tamamına yayılacak. Benim sivil toplum kuruluşlarından ve kamu kuruluşlarından isteğim bu proje destekleme konusunu toplumun her kesimine duyurmalarıdır” şeklinde konuştu. 

Yapılan toplantı kapsamında, Süt Üreten Tarımsal İşletmeler Yatırım, Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Meyve ve Sebze Ürünlerinin işlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesi Alanlarında detaylı bilgiler verildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum