Vali Memduh Oğuz: 'Isparta Eğitim Şehri Olacak'

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Isparta'nın ileride eğitimiyle anılır bir şehir olacağını belirterek, "10 yıl sonra 30-40 bin öğrencili iki özel üniversiteye sahip olacağız" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mayıs 2011 01:43
Vali Memduh Oğuz: 'Isparta Eğitim Şehri Olacak'

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Isparta'nın ileride eğitimiyle anılır bir şehir olacağını belirterek, "10 yıl sonra 30-40 bin öğrencili iki özel üniversiteye sahip olacağız" dedi.

Vali Oğuz, yardımcısı Kadri Canan'la birlikte Muhtarlar Derneği'ni ziyaret etti.

Oğuz, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye'nin güçlü bir devlet olduğunu vurgulayarak, muhtarları mahallelerdeki ihtiyaçlarının karşılanmasında kimseye muhtaç etmeyeceklerini kaydetti.

Bazı köylerdeki yapımı devam eden tesisler için önceki görev yeri Kocaeli'ndeki bazı belediyelerden yardım aldığını anlatan Oğuz, "Ne özel idareden, ne de merkezi idareden kaynak kullanıyorum. İmkanı iyi olan belediyelerle işbirliği yaparak buralara yönlendiriyorum. Bu şekilde çözüm buluyoruz" dedi.

Isparta'nın da düşük gelirli diğer belediyelere ve köylere yardım ettiğini aktaran Oğuz, yardımlaşma anlayışı içerisinde sorunların çözümüne yardımcı olduklarını söyledi.

Oğuz, Isparta'nın eğitim olanakları ile önemli bir il olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Isparta'yı diğer yerlerden ayıran özelliği eğitimdir. Bu potansiyel ve alt yapı burada var. Bu gün 50 bin öğrencisi olan bir üniversiteye sahibiz. 10 yıl sonra 30-40 bin öğrencili iki özel üniversiteye sahip olacağız. Burası Türkiye'nin ışığı olacak. Bizde bu misyona hizmet edeceğiz. Alt yapıyı hazırlayacağız. Mahallelerde buna yönelik olarak tanzim edilecek. Bu anlamda Isparta'ya bir ilgi var. Onun için bu günden itibaren bu ilgiye karşılık vermek durumundayız. Elbette ki, tarıma, turizme ve sanayiye yönelik yatırımlar devam edecek. Ama esas itibariyle eğitim yatırımları ön planda olacak. "

Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Kınay da, bazı vatandaşların üzüntüyle geldiği valilikten, gülerek ayrıldığına şahit olduğunu belirterek, Vali Oğuz'un çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kınay, devam eden çalışmaların hızlandırılarak, tüm mahallelerin doğal gaza ulaşması için Vali Oğuz'dan destek istedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum