Vali Oğuz, Av Tüfeği Üretim Fabrikasını Ziyaret Etti

Isparta Valisi Memduh Oğuz, KOTS Av Tüfeği Üretim Fabrikası'nı ziyaret etti.

Yayınlanma:
Vali Oğuz, Av Tüfeği Üretim Fabrikasını Ziyaret Etti

Vali Memduh Oğuz, Organize Sanayi Bölgesi'nde av tüfeği üretilen fabrikayı gezerek, Fabrika Sahibi Ali İhsan Kuzu'dan bilgi aldı. Kuzu, tamamen ihracata yönelik üretim yaptıklarını belirterek, yıllık 20-30 bin civarında av tüfeği imal ettiklerini söyledi.

Fabrikanın yeni olması nedeniyle tam kapasite üretim yapamadıklarını anlatan Kuzu, iki yıl içinde yıllık 10 milyon Dolar ihracat hedeflediklerini kaydetti.

Vali Memduh Oğuz da, fabrikanın hedeflerine kısa sürede ulaşacağına inandığını dile getirdi. Av merakının bir spor olarak kabul edildiğine değinen Oğuz, "Başka spor dalları gibi yürümesi, gezmesi olan ve elde bir tüfekle yapılan av sporunda amaç atmaktır, vurmak değildir" dedi.

Fabrikanın ihracatının azımsanacak bir rakam olmadığını ileten Vali Oğuz, her türlü desteği sağlamak için hazır olduklarını kaydetti.

Vali Oğuz, "Arkadaşlarımız bu işi dünyada herkesle yarışacak kadar iyi biliyorlar. Yaklaşık 50 yıla yakın bir tecrübe var. Bu tecrübe sektör için çok iyi bir bilgi birikimi demektir ve bize gurur vermektedir" diye konuştu.

Ziyarete, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin de katıldı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum