Vali Oğuz, Davraz İçin Büyük Hedefler Çizdi

Vali Memduh Oğuz, Davraz’da 40 dönümlük araziye Sirene Otel’den daha büyük bir otel yapılacağını açıklayan Vali Oğuz, “Davraz sadece kış ayında kullanılıp terk edilecek bir yer değil”dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ocak 2013 00:53
Vali Oğuz, Davraz İçin Büyük Hedefler Çizdi

Davraz Kayak Merkezine yatırım yapılarak Davraz’ı iki misli istediğini belirten Vali Memduh Oğuz, Davraz’daki otel sayısını ikiye katlamak istediğini açıkladı. Davraz’ın şu andaki mevcut alt yapısı ve oteliyle Isparta’ya yakışan bir durumda olmadığını anlatan Vali Oğuz, “Davraz bir kayak merkezi, bir kış sporları merkezi, hatta bir yayla turizmi merkezi olacaksa bu tesisle bu alt yapı çok küçük. Düşüncelerim arasında Davraz’ı canlandırmak var” dedi.

TABİİ ZENGİNLİĞİ MUHAFAZA EDECEĞİZ
Sirene otelin yanında bulunan 40 dönümlük araziye Sirene Otel’den daha büyük bir otel yapılacağını açıklayan Oğuz, “Hiç görülmemiş bir şeyi Allah’ın izniyle yapmayı planlıyoruz. Kış sporları konusunda da İl Genel Meclisi üyesi Fevzi Özdemir ile görüştüm. Kendisinin de bu konuyla ilgili ihtisası var. Bana kayak yapma olanakları hakkında detaylı bilgiler verdi. Davraz da kış sporlarından vazgeçemeyeceğimiz bir tabii zenginlik var. Bunu muhafaza edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

SEZON UZATILACAK
Davraz’ı kış ayına özgü bir yer olmakla sınırlandırmanın doğru olmadığına dikkat çeken Oğuz, “Yayla turizmini de içine alan bir planlama yapıyoruz. Burayı canlandırma adına yatırımcılarla görüştüm. Yatırımcılar 3 ay kış, 9 ay ful yaparız dediler. Çünkü Davraz sadece kış ayında kullanılıp terk edilecek bir yer değil” diye konuştu.

SAHİLİ SEVMEYEN DAVRAZ’A GELECEK
Sezonu 9 ay daha uzatarak böylelikle yayla turizmini de canlandıracaklarını kaydeden Oğuz, “Sahilden çok hoşlanmayan, yanmaktan kavrulmaktan, kum üstünde çevrilmekten hoşlanmayan şöyle güzel bir serinlik olsa çıksam yaylada çocuklarımla, ailemle beraber bir güzel tatil yapsam oradan insem eğirdir gölünde sandalla biraz dolaşsam. Sonra Isparta’dan bir tur yaparak tekrar Davraz’a gelsem diyen bir yaz turizmini çok arzu ediyorum. Böyle bir Davraz hayalimiz var” görüşlerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.