Vali Oğuz, Gül Üreticilerini Ziyaret Etti

Isparta Valisi Memduh Oğuz, gül bahçelerinde gül toplayan üreticiler ile gül topladı, gülyağı fabrikalarını ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Haziran 2012 13:04
Vali Oğuz, Gül Üreticilerini Ziyaret Etti

Ziyarette Vali Oğuz'a Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik ve Genel Müdür Yardımcısı Şerife Gökdoğan da eşlik etti. İslamköy beldesindeki gül bahçelerinde gül toplayan üreticileri ziyaret eden Oğuz, üreticilere bereketli ve bol kazançlı bir hasat dönemi temennisinde bulundu. Üreticilerle bir süre sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Oğuz, daha sonra gül topladı.

Gül üretiminin Isparta için çok önemli olduğunu belirten Oğuz, Isparta'da bu yıl 8 ton gülyağı rekoltesi beklediklerini söyledi. Oğuz, dünya gülyağı üretiminin yüzde 65'inin Isparta'dan karşılanıyor olmasının bir ekonomik değer taşıdığını kaydetti.

Gül kokusunu gül suyu ya da gül yağı ile anlamanın mümkün olmadığını vurgulayan Oğuz, "Gül nasıl kokar diye merak edenler Isparta'ya gelmeli, bir gül bahçesine girerek gülün hakiki kokusunu en doğal haliyle koklamalı ve ondan sonrada gül suyunda, gül yağında (Evet o bahçeyi hatırlatıyor) demeli" dedi.

Gülün kokusunu Peygamber'in kokusundan aldığını anlatan Oğuz, "Yeryüzündeki tüm çiçekler Peygamber'in kokusuna özenirler. Yeryüzündeki bütün kokular Peygamber gibi kokmaya çalışırlar. Ancak bu yarışın şampiyonu güldür, gül tam manasıyla Peygamber Efendimiz gibi kokar" diye konuştu.

Gül bahçesi ziyaretinin ardından İslamköy'deki gül konkreti fabrikası ve Kılıç beldesindeki gülyağı fabrikalarını da gezen Vali Oğuz, fabrika çalışanlarına kolaylıklar dileyerek, kazasız bir sezon geçirmelerini diledi.

Kampanya döneminin çok iyi geçtiğini ifade eden Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik ise bu yıl kampanya döneminin Temmuz ayının başına kadar süreceğini tahmin ettiklerini bildirdi. Çelik, "Kampanya döneminin açılışında Isparta genelinde ortalama 8 ton rekolte beklentimiz vardı. Bu beklentimizi tutturmak için çaba sarf ediyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.