Vali Oğuz, Halı Dokuma Atölyesini Ziyaret Etti

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Isparta Genç İş Adamları Derneği (IGİAD) tarafından AB Kültür ve Sanat Hibe Projesi kapsamında açılan halı dokuma atölyesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Mayıs 2012 11:06
Vali Oğuz, Halı Dokuma Atölyesini Ziyaret Etti

Ziyarette, Isparta Genç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adem Demiralay, yürütülen çalışmalar hakkında Vali Oğuz'a bilgi verdi.

Demiralay, Isparta Genç İşadamları Derneği'nin başlattığı Türkiye-Avusturya Kültür ve Sanat Uyumluluğu projesi kapsamında, Türk ve Avusturya kültürüne ait desen ve motifleri minyatür halılara dokuduklarını söyledi.

Projenin 150 bin avro AB hibesiyle hayata geçirildiğini, proje ile Isparta'da el dokuma halıcılığının yaşatılmasının amaçlandığını vurgulayan Demiralay, proje kapsamında açılan halı dokuma atölyesinde 20 bayanın çalıştığını, bu vesileyle kadın istihdamına katkı sağladıklarını belirtti.

Demiralay, minyatür halı ve plaket dokumalarının yanında cüzdan, pano, cep telefonu kılıfı, çanta gibi ürünleri dokumaya başladıklarını ifade ederek, projenin sürdürülebilir olmasını hedeflediklerini vurguladı.

Dokunan minyatür halıları inceleyen Vali Oğuz, projeyi başarılı bulduğunu, bu projeleri istihdam oluşturma ve ekonomiye sağladığı katkıdan dolayı önemsediğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.