Vali Oğuz, İl Kültür Ve Turizm Binasını Gezdi

Vali Memduh Oğuz yeni İl Kültür ve Turizm binasını gezerek incelemelerde bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Şubat 2012 10:19
Vali Oğuz, İl Kültür Ve Turizm Binasını Gezdi

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç ve şube müdürleri tarafından karşılanan Vali Memduh Oğuz yeni binanın tamamını gezerek incelemelerde bulundu.

Sergi galeri salonu, çocuk kütüphanesi ve büyükleri için kütüphane, hizmet ofislerini ve son olarak 160 kişilik konferans salonunu gezerek yetkililerden bilgi alan Vali Memduh Oğuz, yeni binanın Ispartalılara hayırlı olması temennisinde bulundu.

Vali Oğuz; "Yeni İl Kültür ve Turizm binası Ispartalılara hayırlı olsun"
Vali Oğuz; "Öncelikle hayırlı ve uğurlu olsun. İnşallah güzel hizmetlere vesile olur. İçerisinde bulunan arkadaşlarımız sağlıklı ve huzurlu bir şekilde hizmet etsinler. Öncelikle vilayetimiz istifade etsin, sonra ülkemiz ve bütün insanlık istifade etsin.

Burası sadece bir il müdürlüğü binası değil; hep beraber gezdik gördük ki; burada bir hizmet binası, eski bir tabirle bir külliye, bir kompleks gördük. Burada çocuklara ait kütüphane var, yetişkinlere ait kütüphane var, turizm danışma merkezi var ve konferans salonu var, o nedenle bu bina bir kültür merkezi olmuş. İnşallah Isparta bundan çok istifade edecek, çocuklarımız, gençlerimiz, halkımız her türlü hizmetten yararlanacak.

Buranın yapılış itibariyle giriş kapısının birden fazla olması, her alana hizmet edecek giriş alanlarının bulunması ve alt yapısı itibariyle de hizmet için çok müsait olduğu görülüyor, bu bakımdan ben binayı gezmekten memnun oldum. Arkadaşlarda gayet güzel tefriş etmişler, hayırlı ve uğurlu olsun.

Vali Oğuz; "İnşası yarım kalan kültür merkezini Gençlik ve Spor Bakanlığına devredeceğiz"
Tabi bu bize başka bir imkan daha veriyor, bu vesileyle bunu söylemek isterim; inşası yarım olan bir kültür merkezi yerimiz var. Bizim kültür merkeziyle ilgili olarak bir düşüncemiz var, burayı gençlik ve spor teşkilatına devredip orayı bir gençlik merkezi haline getirmek istiyoruz. Hem yarım kalan inşaat tamamlansın, hem de orası bir kültür ve gençlik merkezi gibi hizmet etsin istiyoruz. Şu ana kadar bir engel görülmedi, yetkililerle dün bir kez daha görüştüm, spor bakanlığı yeterli ödeneği ayıracak. İnşallah burada arzumuz gerçekleşir ve bir entegre içerisinde hizmet etmeye başlar" dedi.

Vali Oğuz; "Kütüphaneler ilmin kapısıdır, öğrenmenin kapısıdır"
Yeni yapılan kütüphanenin Pazartesi günü hizmete gireceğini ifade eden Vali Oğuz; "Burası ilmin kapısı, bir öğrenme kapısı, o bakımdan onsuz olmuyor. Şunu herkes biliyor ki, bilenle bilmeyen bir olmaz, ilim müminin yitiğidir ve nerde bulursa onu alır, hayatta en hakiki mürşit ilimdir diye herkes biliyor. Büyüklerimizin söylediği bu sözler ilmi yücelten, bilgiyi yücelten bir medeniyetin devamı olduğumuzu göstermektedir. Bu bakımdan kütüphaneler çok önemlidir, yok ki nerede bulayım deme zamanı geçti, şimdi burada çocuklarımıza, gençlerimize ve bütün vatandaşlarımıza her türlü imkânı sunacak yerler var ve her türlü bilgiye ulaşma olanağı veriliyor. Bu çok büyük bir nimettir halkımızın bundan faydalanmasını temenni ediyorum" dedi.

Vali Memduh Oğuz, kütüphaneden 1923-1938 Isparta yıllığını alarak zaman bulduğunda inceleyeceğini ifade etti. Vali Oğuz, incelemelerinden sonra ilgililere teşekkür ederek binadan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.