Vali Oğuz: '1 Değil 2 Ekibimizde 3. Lige Çıkabilir'

Kentte heyecan varsa başarı var demektir Spor kulüplerin kendi ayakları üzerinde durması için gelir kaynaklarının olmasının şart olduğunu belirten Vali Oğuz, “Başarı için halkın desteği çok daha önemli. Halk benimsemezse sporda başarılı olunmaz” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ağustos 2011 16:03
Vali Oğuz: '1 Değil 2 Ekibimizde 3. Lige Çıkabilir'

Vali Oğuz, “Samimi, coşkulu, güzel sporseverin, centilmence takım tutan seyircileri görmek istiyorum. Harcamalar dipsiz kuyu. Şehri imkânlarla bir yere getirebiliyorsunuz. Sporda bir kere bıraktığınızda tepe taklak düşüyor. Kulüp dediğiniz kendi ayakları üzerinde durulabilmeli, gelir kaynakları olmalı. Gerçek sporseverler sporun bizzat kendisini sever. Benim ağabeyim, bizim bulunduğumuz şehirlere gelince çok maç seyreder, hiç bulunamazsa antrenman seyreder.

Yani bir spor seyircisi şampiyon oldu hadi diye sokağa dökülmek spor sevgisi değildir. Örnek vererek söylemek istiyorum. Futbolu gerçekten seviyorsa çocuklar sokakta ayaklarına top almış futbol oynuyorsa ona takılır kalır. Bir insan güreşi seviyorsa, 2 kişinin güreşmesinden de keyif almalı. Spor sevgisi genele yayılmalı. Halka yayılmalı. Takıma tüm kent sahip çıkmalı. Zorlamayla Belediye’nin, Vali’nin kamu kurum ve kuruluşların yardımıyla olmaz. Halk benimsemeli. Halk benimsemezse sporda başarılı olunmaz. Kentte heyecan varsa başarı var demektir.”

Öte yandan Vali Oğuz, Kocaeli Valisi iken bazı dejenerasyonların hiç hoşuna gitmediğini belirterek, “Büyük bir eleştiri getirmek istemiyorum. Genel bana da soğudum. Takımlar yöneticilerce ihmal-istismar ediliyor” diyerek spordaki tehlikeye dikkat çekti.“1 değil 2 ekibimizde3. Lige çıkabilir”

Vali Memduh Oğuz, 2011-2012 Futbol Sezonu’nda Bölgesel Amatör Lig’de 3 ekibin mücadele edeceğini ve takımlardan umutlu olduğunu söyledi. ‘1 değil 2 ekibimizde 3. Lige çıkabilir’ diyen Vali Oğuz, “Ispartaspor, Isparta 1967 ve Özel İdarespor’un başarılı olacağına inanıyorum. Centilmence bir sezon olsun” dileklerinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum