Vali Oğuz: 'Ahlaksızlığa Asla İzin Vermem'

Vali Memduh Oğuz, Isparta Çocuk Yuvası’nda yaşanan çirkin olayın kapatılması yönündeki çabalara izin vermedi, kapatılan dosyayı yeniden açtı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Kasım 2011 10:26
Vali Oğuz: 'Ahlaksızlığa Asla İzin Vermem'

AHLAKSIZ TEKLİF

Isparta Valiliği tarafından açılan bir soruşturma Çocuk Yuvası’nda yaşanan çirkin bir olayı gün yüzüne çıkardı. İddialara göre, eşinden boşandıktan sonra maddi imkansızlar nedeniyle 2 çocuğundan birini yuvaya vermek zorunda kalan anne, küçük oğlunu akşamları görme karşılığında ahlaksız bir teklifle karşı karşıya kaldı.

ESKİ KOCA KONUŞTU

Amacına ulaşan öğretmenin bu davranışı Isparta Valiliği’ne şikayet edilence Vali Memduh Oğuz’un talimatıyla hemen soruşturma başlatıldı. Mağdur bayan olayı reddedince, müfettişlerin olumsuz raporu doğrultusunda soruşturma kapatıldı. Eski kocanın ‘öğretmen tehdit ettiği için sustuk’ demesi üzerine Vali Oğuz, yeniden soruşturma açtı.

Anne ve babasını ya da herhangi birini kaybeden yetim çocukların kaldığı Isparta Çocuk Yuvası’nda ‘devletin şefkatli yüzüne’ yakışmayacak bir olay yaşandı. Isparta Valiliği’nce açılan soruşturma burada görev yapan bir öğretmen ile veli arasında yaşanan çirkin bir olayın gün yüzüne çıkmasına neden oldu. Olayı öğrenir öğrenmez soruşturma başlatan Vali Memduh Oğuz, tehdit kullanılarak olayın kapatılması yönündeki çabalar karşısında dimdik durarak hesap sorulma sürecini başlattı.

ÇOCUĞUNU GECELERİ GÖREBİLMEK UĞRUNA…

Edinilen bilgiye göre, soruşturmaya konu olan çirkin olay eşinden ayrıldıktan sonra maddi sıkıntı nedeniyle 2 çocuğundan birini Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesindeki Çocuk Yuvası’na veren bir anne ile orada görev yapan öğretmen arasında yaşandı. Maddi geçimsizlik nedeniyle oğlunu Çocuk Yuvası’na teslim eden H.A isimli bayan, çocuğunu akşamları evine çıkarma isteğinin kabul edilmesi karşılığında ahlaksız bir teklifle karşı karşıya kaldı. H.B.G isimli öğretmenin H.A’ya çocuğunu akşamları evine götürebilmesi karşılığında cinsel ilişki teklif ettiği öğrenildi. Bayanın bu teklifi kabul ettiği ve öğretmenin birkaç kez eve gittiği ortaya çıktı.

TARAFLAR REDDETTİ

Konunun H.A’nın eski kocası ve diğer yuva çalışanları tarafından duyulması sonrasında öğretmen H.B.G. Isparta Valiliği’ne şikayet edildi. Bu konularda oldukça duyarlı bir yönetim modeli sergileyen Vali Memduh Oğuz, soruşturma başlatılması talimatı verdi. Valilik tarafından başlatılan soruşturma kapsamında hem öğretmen H.B.G hem de mağdur bayan H.A böyle bir teklifin olduğu yönündeki iddiaları reddetti. Soruşturmayı yürüten müfettişlerin iddiaların taraflar tarafından reddedilmesi üzerine olumsuz görüş verdiği ve dosyanın kapatıldığı öğrenildi.

ESKİ EŞİ KAPANAN OLAYI YENİDEN AÇTI

Ancak H.A’nın eski eşi E.K’nın böyle bir olayın yaşandığı ve öğretmenden korktukları için susmak zorunda kaldıkları yönündeki beyanı üzerine kapanan dosya yeniden açıldı. Vali Oğuz’un kulağına kadar giden bu ifadeler sonrasında 2.kez soruşturma açıldı. Soruşturma halen devam ediyor.

VALİ DOĞRULADI

Vali Memduh Oğuz, Çocuk Yuvası’nda yaşanan olayın doğru olduğunu söyledi. Konuyla ilgili ikinci kez soruşturma açıldığını açıklayan Oğuz, “bütün ahlaksızlıkların üstüne giderim. Bir Vali olarak varsa böyle bir olay peşini bırakmam. Soruşturma açıldığı doğrudur. Şu an devam ediyor. Eğer gerçekten böyle bir olay yaşandı ise Valilik olarak gereken ne varsa yapacağım. Ahlaksızlığa izin vermem” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum