Vali Oğuz Ahmet Tural'ı Ziyaret Etti

Isparta Valisi Memduh Oğuz, beraberindeki gazeteciler ile birlikte Şoförler Odası Başkanı Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Tural'ı makamında ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mart 2012 18:13
Vali Oğuz Ahmet Tural'ı Ziyaret Etti

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Şoförler Odası Başkanı Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Tural'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten dolayı memnununiyetini ifade eden Başkan Tural, Esnaf Kefalet kooperatifinin 2. Sınıfa yükseleceğinin müjdesini verdi. Bu sayede 50 bin TL kredi kullanan esnaf 75 bin TL’ye kadar kredi kullanma imkanı bulabilecek.

Oda faaliyetlerimiz içerisinde kurtarıcısı, ambulansı ile hizmet verirken, bunun yanısıra üniversitede okuyan çocuklarımıza burs veriyoruz. 1952 yılında kurulan odamızın 8’inci başkanı olarak görev yapmaktayım. Bölgede de tanınan bir odayız. Bina bünyemizde Esnaf Kefalet Kooperatifimiz var. Yine mimar sinan caddesinde kendi yerimiz olan binayı da kiraya vererek basiretli bir işadamı konumunda çalışmakta ve odalarımıza gelir elde etmekteyiz. Şu an itibariyle 863 üyemiz var. Takip oranı açısından da bölgede ilk 3 arasındayız.

GÖLLER BÖLGE BİRLİĞİ BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ

Başkan Tural ayrıca, Isparta, Antalya, Burdur ve Afyon’u içine alan 45 kooperatifin başı olan göller Bölge Birliği başkanlığına da seçildi. Bununla ilgili de vali Oğuz’a bilgiler veren Başkan Tural şunları söyledi. “

Yine bunun yanısıra Esnaflarımıza yardım sandıklarımız var. Bankalar haricinde yine esnaflarımıza 10 bin liraya kadar sadece masraf karşılığında kredi imkanı sunmaktayız. 2002 yılında yüzde 47 olan faiz oranı bugün yüzde 6 seviyelerine düşmüştür. Esnaf Kefalet ve şoförler odası idareciliklerimiz bu doğrultuda devam etmekte. 2011 yılının Ekim ayında Isparta, Antalya, Burdur ve Afyon bölgesi olarak bölgemizde Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kredi Kooperatifine bağlı 45 kooperatif vardır. Bunların da üst kuruluşu olan Göller Bölge Birliği adında bir birliğimiz vardır. Yine bunun da başına başkan seçildik. Esnaf Kefalet kooperatiflerinin çalışma düzeninden de bahseden Başkan Tural, üyelerin kendisine müracaat etmesi durumunda, yönetim kurulundan da çıkacak karar doğrultusunda başvuruda bulunan 10 bin TL’ye kadar esnafa kredi imkanı sunduğunu belirtti. Biz şu an üçüncü sınıf kooperatif olduğumuz için 50 bin TL’ye kadar kredi verebiliyoruz. 5 Nisan 2012 tarihinden itibaren ise ikinci sınıf kooperatife geçiyoruz. Yani esnafa verilecek olan kredi miktarı da 50 bin TL’den 75 bin TL’ye çıkmış olacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.