Vali Oğuz Çevre Yolunda İncelemelerde Bulundu

Vali Memduh Oğuz çevre yolunda devam eden yol çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ağustos 2012 12:35
Vali Oğuz Çevre Yolunda İncelemelerde Bulundu

Beraberinde Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Karayolları 13. Bölge Müdürü Mustafa Karademir, Yüklenici Firma Sahibi Fatih Yurdemi, karayolları bölge müdür yardımcıları ve belediye imar müdürlüğü yetkilileri ile birlikte yol çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Oğuz, yağmur sularına karşı şehir kodu ile yol kodunun aynı olması yönünde ilgililere talimatlar verdi.

Vali Oğuz; “Yol çalışmalarında şehir koduna uyulsun”
Yağmursularının birikmemesi için yolun altına 4 adet menfezin konulmasını isteyen Vali Oğuz; “Burada bizim için önemli olan şehrin koduyla yolun kodunun aynı olmasıdır. Eğer bunda bir sıkıntı çıkarsa yolu yeniden yapmak zorunda kalırız. Ayrıca yolun üst tarafında yağmur sularının birikmemesi için yolun karşısına 4 adet menfez yapılması gerekmekte, yolun üzerindeki evlere su basmaması için bu menfezlerin yapılması şart. Suyun birikmemesi içinde karşı taraftan itibaren menfezlerin devamını da belediyemiz yapacak ve burası olası su basmalarından kurtarılmış olacak” dedi.

Bölge Müdürü Karademir; “Şehir içi yol çalışmalarını bu sezon bitireceğiz”
Vali Oğuz’un sorusu üzerine çalışmalar hakkında bilgi veren Karayolları 13. Bölge Müdürü Mustafa Karademir; “Sayın Valim Havaalanı-Isparta-Sav yol geçişi çalışmaları 2013 sezonu içerisinde tamamen bitirilecek. Üniversite kavşağı ile Sav Kasabası arasında bir yüklenicimiz, yine üniversite kavşağı ile hava alanı arasında başka bir yüklenicimiz çalışmalara hummalı bir şeklide devam ediyorlar.

Ancak Sayın Valim sizlerin talimatları doğrultusunda üniversite kavşağı, kol çelik kavşağı, özel idare kavşağı ve Sav Kasabası çıkışı bu sezon sonunda bitirilerek şehir içi trafiği rahata kavuşturulacak” dedi.
Başkan Günaydın; “Özellikle halk otobüsleri açısından sıkıntı meydana geliyor”

Özellikle halk otobüsleri açısından sıkıntı meydana geldiğini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın; “Bizim halk otobüslerimiz darmadağın oldu, burada çok zorlanıyorlar. Buranın yılsonuna kadar bitmesi demek bu kanadın felç olması demektir. Ayrıca Sayın Valimizin de söylediği gibi şehrin koduna uyulması bizim için çok önemli bir konu” dedi.

Yüklenici Firma Yurdemi; “Var gücümüzle çalışıyoruz”
Yolu bir an önce bitirebilmek için var güçleriyle çalıştıklarını belirten yüklenici firma sahibi Fatih Yurdemi; “Sayın Valim çalışmalarımız var gücümüzle devam ediyor. Bayrama kadar özel idare kavşağı ile sav yolu arasındaki kısmı duble yol olarak bitirerek trafiğe açacağız. Bayramdan sonra özel idare kavşağından kol çelik kavşağı arasındaki yolun sağ tarafını trafiğe kapatarak buradaki çalışmalara başlayacağız. Akabinde kol çelik kavşağı ile üniversite kavşağı arasındaki yolun sağ tarafını trafiğe kapatarak buradaki çalışmaları hızlandıracağız. Allah izin verirse bu sezon sonunda Isparta içerisindeki kısmı tamamen bitirmiş olacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum