Vali Oğuz: Davraz'a Yatırımlar İle İlgili Sorun Yok

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Davraz Kış Sporları Merkezi'nde bir otelin satışa çıkartılmasıyla ilgili, 2 yıl önce turizmle ilgili alınan kararda herhangi bir değişlik yapılmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Temmuz 2012 12:51
Vali Oğuz: Davraz'a Yatırımlar İle İlgili Sorun Yok

Isparta Valisi Memduh Oğuz, yaptığı yazılı açıklamada, Davraz Kış Sporları Merkezi'nde bir otelin satışa çıkartılmasının ardından bazı kesimler tarafından merkez hakkında yanlış bilgiler gündeme getirildiğini ifade etti.
Valiliğin turizmi teşvik eden her türlü desteği sunduğunu, geçen yıl en çok harcamanın Davraz'a yapıldığını aktaran Vali Oğuz, açıklamasında şunları kaydetti:

"Isparta Valiliği'nin 2010 yılında turizmle ilgili alınmış olan kararında herhangi bir değişiklik yapması söz konusu değildir. Bu konuda hiçbir değişiklik yapılmadığı gibi herhangi bir yatırımcının Valiliğe bu konuda en küçük bir şikayeti ve başvurusu da olmamıştır. Elbette tüm vatandaşlarımızın olduğu gibi hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız da anayasa, yasa ve mevzuattan kaynaklanan hakları vardır ve teminat altındadır."

-Satışa çıkan otel-

Akkanat Holding Turizm Grup Başkanı Bekir Akkaş, bir süre önce, yönetimin aldığı karar doğrultusunda kış ve yaz sporların turizminden ayrılmaya karar verdiklerini ve Davraz Kış Sporları Merkezi'ndeki Sirene Davraz Otel'i devretmeye hazırlandıklarını bildirmişti.

Akkaş, Davraz'da kayak sezonunun yaklaşık 40 gün sürdüğünü ve bu sürenin maddi beklentileri karşılamadığını, otelin zarar ettiğini, ayrıca Davraz Dağı'nda keçilerin otlamasının serbest bırakılmasının da kendilerine zarar verdiğini öne sürmüştü.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum