Vali Oğuz Emtaş Fabrikasını Ziyaret Etti

Vali Memduh Oğuz Niyazi Kıvılcım ile birlikte Emtaş Fabrikasını ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ocak 2012 11:44
Vali Oğuz Emtaş Fabrikasını Ziyaret Etti

Vali Memduh Oğuz, TEDAŞ İl Müdürü Niyazi Kıvılcım ile birlikte petek, güneş enerjisi kazanı, kalorifer kazanı ve panel radyatör üretimi yapan Emtaş Fabrikasını ziyaret etti.

Emtaş Panel Radyatör Isı Sanayi Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Öztürk, Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Öztürk ve çalışanlar tarafından karşılanan Vali Memduh Oğuz, fabrikanın teşhir salonunu gezerek üretilen ısı sistemleri hakkında bilgiler aldı.

Dört bacalı kazan üretim sistemiyle ülke genelinde öne çıktıklarını ifade eden Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Öztürk; "Normal kazanlarda yanan alev doğrudan doğruya atmosfere çıkar ve bacadan çıkan duman yaklaşık 450-550 derece sıcaklıkta havaya karışır. Ama bu dört bacalı kazanda 180-250 derece arasında bacadan çıkar ve buda bize yakıt tasarrufu sağlar. Vatandaş yaklaşık olarak bu kazanla ayda ortalama 10 torba kömür tasarrufu sağlar.

Hava kirliliği bakımından ızgaralı kazan sistemleri çok önemli, bu tip kazanlarda inanın bacadan dahi duman çıkmaz. Yani bunlarda tam yanma olduğu için, hiç sönme olmadığı için, vatandaş sadece deposuna kömürü koyuyor ve kazan otomatik kontrol sayesinde kömürü kendisi alıyor ve hiç sönme olmadığından dolayı duman olmuyor" dedi.

Dört bacalı kazan üretiminde ülke genelinde ilk üretimin Isparta'da olmasının çok güzel olduğunu ifade eden Vali Memduh Oğuz; "Hem fabrika bizim, hem arkadaşlarımız Isparta'nın yerlisi bu çok güzel. Üstelikte amaç itibariyle sadece para kazanmak değil, milli ekonomiye de ciddi bir katkısı var, çünkü ciddi tasarruf sağlıyor. Hem bireylerin bütçelerinde bir kazanç meydana getirtiyor, hem de tükettiğimiz netice itibariyle milli bir servettir bu bakımdan ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Böyle bir sanayi tesisinsin Isparta'da olması bizi memnun ediyor" dedi.

İlgililere yakma eğitimi vermeyi arzu ettiklerini ifade eden Vali Oğuz, "Bu kendi sanayimizde üretiliyor ve yakma eğitimine ihtiyaç olmadan sıfır dumanla meseleyi hallediyor. Isparta geleceği açısından çok önemli, tabi bizim sanayicilerimize, inşaatçılarımıza ve özellikle toplu ikamet yerlerine bunu duyurmamız lazım. Bizim malımız, Isparta'nın malı, üstelik hem tasarruf sağlıyor, hem de hava kirliliğinde çok muzdarip Isparta'nın bu manada derdine çare olacak bir çözüm. Arkadaşları tebrik ederiz" dedi.

İncelemelerinden sonra ilgililere teşekkür eden Vali Memduh Oğuz, başarı dilekleriyle tesisten ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.