Vali Oğuz Fabrika Ziyaretlerine Devam Ediyor

Isparta'ya geldiği günden beri yatırımcı işadamlarına destek olmak amacıyla fabrika ziyaretlerine devam Vali Memduh Oğuz, Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi ve Gönen Sanayi Bölgesinde fabrika ziyaretlerinde bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ocak 2012 11:19
Vali Oğuz Fabrika Ziyaretlerine Devam Ediyor

Gönen Kaymakamı Mehmet Keklik, OSB Müdürü Kadir Tekin ve Gümüşgün Köyü Muhtarı Ali Haydar tarafından karşılanan Vali Memduh Oğuz sırasıyla OSB’de bulunan Beşler Kuruyemiş, Gönen Sanayi Bölgesinde bulunan Safa Yapı ve Boya İmalat Fabrikasını ve son olarak yine aynı bölgede bulunan Kimo Tekstil Fabrikasını gezerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

İlk olarak Beşler Kuruyemiş fabrikasında incelemelerde bulunan Vali Oğuz, Beşler Kuruyemiş A.Ş. Genel Müdürü İlhan Korkmaz’dan müessese hakkında bilgiler aldı.

Firmanın 1991 yılında beş ortakla kurulduğunu ifade eden Genel Müdür Korkmaz; “2007 yılında yatırım yaparak teknoloji ve kapasitemizi yeniledik. Şu anda firmamız 15 bin metrekare açıkta ve 6 bin metrekare kapalı alan olmak üzere toplam 21 bin metre kare alanda hizmet vermekte. Ürettiğimiz ürünler Türkiye genelinde 7200 noktada tüketiciyle buluşmaktadır. Satışlarımız Carfur, Bim, A101, Diasa ve Metro süpermarketlerinin indirim stantlarında devam etmektedir. Çukulata kaplama draje üretimine 5 ay önce başladık ve yakın zamanda bu ürünlerde kapasite artırımına gideceğiz.

Çalışan sayısı 2007 yılında 23 kişiyken şu an itibariyle 83 çalışanımız var. İleride teknolojiye yatırım yaparak büyümeyi hedefliyoruz.

İhracata yönelik olarak Dubai ve Kuveyt ağırlıklı olmak üzere Arap ülkelerine, bununla birlikte Almanya ağırlıklı olmak üzere Avrupa ülkelerine ihracatımız var” dedi.

Gördüklerinden memnun kaldığını ifade eden Vali Memduh Oğuz; “Kendileri de ifade ettiler, Türkiye’nin 7200 satış noktasına ürün gönderebilen bir müessese burası, bu çok önemli. Bazı maddelerde neredeyse tekel gibi, beyaz leblebide öyle anlaşılıyor ki Türkiye’nin en güçlü firmasında bulunuyoruz.

Üretim durumunu gördük, ne kadar sağlığa uygun hijyenik çalıştıklarını gördük,iİçlerindeki dayanışmayı da gördük ve buna sevindik. Aynı zamanda daha iyisini araştırma noktasındalar, yani bir taraftan da Ar-Ge çalışmalarına önem veriyorlar. Ürün çeşitliliğine baktığımız zamanda güzel, bizim burada bulunuşumuzun maksadı da odur zaten, kendilerini destekliyoruz. Eğer bizim vilayet olarak veya kalkınma ajansı olarak kendilerine yapabileceğimiz bir katkı olursa, bu konuda katkıya hazır olduğumuzu, desteğe hazır olduğumuzu söylemeye geldik.

Başarılı oldukları zaten görülüyor, bu başarılarının daha da artarak devam etmesini temenni ediyoruz” dedi.

Vali Oğuz Beşler Kuruyemiş Fabrikasını ziyaretinin ardından Gönen Sanayi Bölgesinde üretimine devam eden Safa Yapı ve Boya İmalat Fabrikasını ziyaret etti.

Safa Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kurt tarafından karşılanan Vali Oğuz, tesisi gezerek üretim çalışmalarını yerinde gördü.

3 ayrı ürün grubunda üretim yaptıklarını belirten Kurt; “Sayın Valim biz özellikle binalarda enerji tasarrufunda çok önemli olan strafor, boya ve yapı kimyasalı olmak üzere 3 ayrı ürün gurubunda üretim yapmaktayız. Ürün kalitemize güveniyoruz ve bu bağlamda pazarımızı oluşturduk” dedi.

Kaliteli yaşam bakımından çok önemli ürünler üretildiğini belirten Vali Oğuz; “Özellikle binalarda ısı yalıtımı sağlayan montolama işi çok önemli, yazın serinlik sağlıyor, kışında sıcaklığı arttırıyor. Bu fevkalade önemli, çünkü yaşam kalitesini arttırmakta, bir yandan enerji tasarrufu sağlarken, diğer yandan daha az yakıtla ısınıldığı için hava kirliliğini azaltmakta” dedi.

Vali Oğuz son olarak aynı bölgede bulunan ve günde ortalama 4500 parça üretim olmak üzere, yıllık üretim kapasitesi 1.000.000 parçanın üzerinde marka üretimler yapan Kimo Tekstil Fabrikasını ziyaret ederek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Vali Oğuz incelemelerinden sonra ilgililere teşekkür ederek bölgeden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.