Vali Oğuz: Havamızı Kömürler Kirletmiyor!

Vali Memduh Oğuz, Mahalli Çevre Kurulu’nda yaptığı konuşmada, yapılan değerlendirmelerde hava kirliliğinin sebeplerinin kömürler olmadığını belirtti

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Haziran 2012 11:35
Vali Oğuz: Havamızı Kömürler Kirletmiyor!

Vali Memduh Oğuz Başkanlığı’nda Mahalli Çevre Kurulu’ndaki ilk gündem maddesi 2012 – 2013 yılı kış sezonunda alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi oldu.

Göl Toplantı Salonu’nda yapılan gündem görüşmesinde kömür kalitesinden, görüntü ve çevre kirliliği ve alınması gereken önlemlere kadar tüm konular ele alındı.

Vali Oğuz toplantıda yaptığı konuşmada, Isparta’da bakanlığın belirlediği kriterlerden de daha kaliteli kömür kullandığını vurguladı.
Vali Oğuz, Isparta’da yakılan kömürlerin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın belirlediği kalite kriterlerinin daha da üzerinde olduğu gözlendi.

“HAVA KİRLİLİĞİNE SEBEP KÖMÜRLER DEĞİL”
Vali Oğuz, “İlimizde, geçtiğimiz 2011 yılının rakamlarına bakıldığında hava kirliliğinde çok fazla bir artışın olmadığı gözlenmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen kömürlerin kalitesine bakıldığında, Isparta’nın bu değerlerin çok üzerinde kaliteli kömürleri yaktığını gözlemliyoruz.
Ağır kış günlerinde iklimin müsade etmediği sisli havalar karşımıza çıksa da bunun kalitesiz kömür yakılmasından kaynaklanmadığını gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz” diye konuştu.

“ÖNEMLİ OLAN ÖNCEDEN TEDBİR ALMAKTIR”
Oğuz, “Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkililerinin bize verdiği bilgi sonrasında, 38 kömür alım – satım yerleri inceleniyor. Buralarda gerek kaçak, gerekse kalitesiz kömür satışlarına rastlanamadığını görmekteyiz. Isparta’nın temiz havaya kavuşması için kış aylarının ortalarında yapılan toplantılar bizlere bir yarar sağlamaz. Önemli olan bu olayın başımıza gelmeden nasıl bir önlem alınabileceği ile ilgili önceden yapılan toplantılardır. Bu vesile ile ilgili olarak bu toplantının son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Isparta her yönüyle yaşamaya değer bir il olmalı. Bunun içinde elimizden gelen gayreti göstermek durumundayız” ifadelerini kullandı.

Feti KILIÇ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum