Vali Oğuz Hıdrellez Şenliklerinde

Vali Oğuz, Sütçülerde Hıdrellez şenliklerine katıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Mayıs 2012 11:20
Vali Oğuz Hıdrellez Şenliklerinde

Vali Memduh Oğuz eşi Canan Oğuz ile birlikte Sütçüler İlçesi Kent Ormanında Sütçüler Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel Hıdrellez Şenliklerine katıldı.

Sütçüler Kaymakamı Ahmet Başbayar, Garnizon Komutanı Üsteğmen İbrahim Coşkun, Sütçüler Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu, ilçe daire müdürleri, il genel meclisi üyeleri, kasaba belediye başkanları ve muhtarlar tarafından karşılanan Vali Oğuz, vatandaşları tek tek masalarında ziyaret ederek onları selamladı.

Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği şenliklerde Sütçüler Belediye Başkanı Hüseyin Müftler, katılanlara teşekkür etti.

Vali Oğuz; "Aklımız, gönlümüz hep Sütçülerde"

Güzel bir amaç için bir araya gelindiğini ifade eden vali Memduh Oğuz; "Cenabı Allah Sütçülere nimetleri, güzellikleri verirken çok büyük lütuflarda bulunmuş. Şu bulunduğumuz ortamdaki ihtişamı, güzelliği düşünebiliyor musunuz? Ağaçlara bakıyorum bir tanesi bile bir ilçeyi süslemeye yetecek olan bu güzel tabiat içerisindeyiz. Böyle güzel bir ortamda, böyle cennet bir vatanda bulunduğumuz için ne kadar şükretsek azdır. Buna ilave olarak Sütçülerli hemşerilerimiz de çok güzel insanlar. Bu bakımdan bizde Sütçüleri çok seviyoruz, aklımız, gönlümüz hep sütçülerde oluyor.

Bugün yine güzel bir maçla, manevi tarafı da olan Hıdrellez amacıyla bir aradayız. Hızır bizim dünyamızda özel yeri olan biridir. Söylediğimiz bir söz var; 'aman gönül kırma dikkat et, karşılaştığın her kişiyi Hızır, her geceyi de kadir bil' deriz. Buna benzer 'Kul Sıkışmayınca Hızır yetişmez' gibi deyimlerle hayatımıza giren ve her birimizin hayatında önemli yeri olan bir günü kutlamaktayız.

Bugün İlyas Peygamberle, Hızır Aleyhisselamın buluştuğu güne izafeten milletimiz Hıdrellez demiş. Hıdır biliyorsunuz kelime itibariyle anlamı yeşil demektir, şundan kaynaklanır oda; Hızır Aleyhisselam kupkuru, çölde bile otursa kalktığı zaman orası yeşillenir ve dalgalanır. Bu bakımdan bulunduğu yeri, oturduğu yeri yeşillendiren kişi anlamında Hıdır veya Hızır denilmiştir. Şimdi Hıdrellezin böyle bir yeşilde kutlanması da ayrı bir manidar, bu bakımdan hak yerini bulmuş.

İnşallah huzur içerisinde, sağlık içerisinde bu Hıdrellezi kutlarız. Hıdrellez Sütçülerimize, Isparta'mıza, ülkemize ve bütün dünya insanlığına huzur ve mutluluk getirsin" dedi.

Şenliklerde vatandaşlara yöreye has sarımsaklı, tavuklu bulgur pilavı ve ayran ikram edilirken, çalan müzik eşliğinde gönüllerince eğlenme fırsatı buldular.

Kendiside iyi Bağlama çalan Vali Memduh Oğuz, çaldığı Türk halk Müziği ezgileriyle şenliklere ayrı bir güzellik kattı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.