Vali Oğuz 'Isparta'da Aç İnsan Bırakmayacağız'

Isparta Valisi Oğuz: "Vilayetimizde Bir Kişinin Aç Olduğunu Duyduğumuz An Hemen Bir Aylık Yiyeceğini Gönderiyoruz" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Mayıs 2012 15:42
Vali Oğuz 'Isparta'da Aç İnsan Bırakmayacağız'

Isparta Valisi Memduh Oğuz, kentte bir kişinin "aç" olduğunu duydukları an hemen bir aylık yiyeceğini gönderdiklerini söyledi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Mütevelli Heyeti üyeleri, Vali Memduh Oğuz başkanlığında Valilik Gül Toplantı Salonu'nda bir araya geldi.

Vali Oğuz, toplantıda yaptığı konuşmada, vakfın çok önemli görevlere imza attığını belirterek, zamanla gelişen vakfın sadece sosyal devlet olarak değil, Türk gelenek ve kültürüne uygun şekilde ihtiyaç sahiplerinin imdadına yetiştiğini söyledi.

Çeşitli ziyaretlerinde kendisine en çok iş bulma konusunda talep geldiğini ifade eden Oğuz, Çalışma ve İş Kurumu'nda 80 iş ilanı varken kendisine gelen taleplerin bir çelişki olduğunu kaydetti.

İş bulma konusunda taleplere cevap veremediklerini, ancak ihtiyaç sahiplerini asla yalnız bırakmadıklarını vurgulayan Oğuz, "İş talepleri dışında, 'Efendim yiyeceğimiz, içeceğimiz de yok' diyorlar. 'Gerçekten yok mu-' diye soruyorum ve iki saat sonra evine bir aylık yiyeceğini gönderiyoruz. Bu bizim inanç dünyamız için de çok önemli, insanlık vicdanı için de çok önemli. Vilayetimizde bir kişinin aç olduğunu duyduğumuz an hemen bir aylık yiyeceğini gönderiyoruz" diye konuştu.

Vali Oğuz, daha sonra Mütevelli Heyeti'nde görev süreleri sona eren emekli öğretmen Mehmet Aktaş, serbest muhasebeci mali müşavir Rüştü Şencan ve Direkli köyü muhtarı Durmuş Nizam'a plaket verdi.

Meslek hayatı boyunca kendisinin de birçok plaket ve armağan aldığını belirten Oğuz, şunları kaydetti: "Bendeniz, 40 yıllık meslek hayatımda binlerce plaket ve madalya aldım. İçlerinden iki tanesi benim için çok kıymetlidir. Kocaeli Valiliğim döneminde çocuk esirgeme kurumu beni yılın hayırseveri seçmişti, ondan dolayı bir madalya ve plaket verilmişti. Diğeri de engellilere yönelik hizmetlerden dolayı Cumhurbaşkanlığı bir madalya vermişti. Bu ikisini saklarım ve çocuklarıma da miras olarak kalsın isterim. Bu bağlamda üç arkadaşımı gönülden tebrik ediyorum. Hayrın ne sınırı, ne de sonu var. Bu kardeşlerimiz bundan sonra da ellerinden geldiği kadar hayır işlerinde çalışacaklardır. Heyetimiz adına kendilerini tebrik ediyorum" dedi.

Boşalan Mütevelli Heyeti üyeliklerine ise Alattin Erkoç, Zafer Akça ve Zeki Büber'in seçildiği bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.