Vali Oğuz; "Ispartalıların üç aylarını tebrik ediyorum"

Vali Memduh Oğuz, üç ayların başlangıcı münasebetiyle il müftülüğünü ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mayıs 2012 15:45
Vali Oğuz; "Ispartalıların üç aylarını tebrik ediyorum"

Vali Memduh Oğuz, üç ayların başlangıcı (Recep-Şaban-Ramazan) münasebetiyle il müftülüğünü ziyaret ederek İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı'nın şahsında Ispartalıların üç aylarını tebrik etti.

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, müftü yardımcıları Halit Uğurlu ve Dr. Mahfuz Ata, Din Hizmetleri Uzmanı Dr. Safinaz Asri, hanım vaizler Semra Ceylan ve Ayşe Karakaya Ataman tarafından karşılanan Vali Memduh Oğuz, Ispartalıların üç aylarını tebrike etmek amacıyla ziyarette bulunduğunu ifade etti.

Vali Oğuz; "Isparta diyanet hizmetleri bakımından örnek bir vilayet"

Vali Oğuz konuşmasında; "Sayın il müftümüzün şahsında tüm Ispartalı kardeşlenirimizin üç aylarını tebrik ediyorum.

Isparta diyanet hizmetleri bakımından örnek bir vilayet, örnekliği şuradan kaynaklanır, Isparta'nın her tarafında kardeşleşirimizin davranışlarına baktığımızda yüksek bir dini eğitim görmüş tabakayla karşılaşıyoruz. Halkın tamamında bu vardır, mabetlerdeki davranışlarında, törenlerde, birbirleriyle muaşeretlerinde fevkalade yüksek bir dini terbiye görüyoruz, bu buradaki din adamlarımızın başarısı demektir. Bu güzel davranışlar hem bugün, hem de bugüne kadar hizmet etmiş olan büyüklerimizin burada yaptığı büyük hizmeti göstermektedir. Bundan da esas itibariyle toplumsal saadet ortaya çıkar.

Bu doğrultuda diyoruz ki; bütün İslam alemi olarak Allahım Recep ve Şabanı hayırlı eyle, hepimizi hayırlısıyla Ramazanı şerife ulaştır diyoruz" dedi.

Isparta'nın hizmet yönünden çok elverişli bir yer olduğunu belirten İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı; "Sayın Valim öncelikle desteklerinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Zatıaliniz çok yüksek bir nezaket buyurarak mübarek ayların başlangıcında hem personelimizin, hem de bütün Isparta halkımızın üç aylarını ve Regaip Kandillerini tebrik etmek üzere müftülüğümüzü ziyaret ettiniz. Sizlerden Allah razı olsun.

Sayın Valim Isparta gerçekten din hizmetleri bakımından çok olumlu ve elverişli bir yerdir. Buna örnek olarak geçtiğimiz günlerde halkımızla beraber yoğun katılımla kutladığımız kutlu doğum haftasını gösterebiliriz. Biz bundan seviniyoruz ve bu manada hademi hayrat düşüncesiyle, yani camii içinde ve camii dışında hayırlı hizmetlerde bulunuyoruz" dedi.

Samimi bir havada geçen ziyaret, karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.