Vali Oğuz: 'Isparta'nın Birikimi Yastık Altında'

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Isparta'nın yastık altında çok fazla birikimi olan, önemli banka mevduatına sahip bir kent olduğunu belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Eylül 2012 21:34
Vali Oğuz: 'Isparta'nın Birikimi Yastık Altında'

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Isparta'nın yastık altında çok fazla birimi olan, önemli banka mevduatına sahip bir kent olduğunu belirterek, "Bu nedenle bakanlığın hem moral desteğine, hem de bir takım açıcı anahtar teşkil edecek desteklerine ihtiyaç olduğunu düşünüyorum" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bölge İstişare Toplantısı, Valilik Göl Toplantı Salonu'nda, Vali Memduh Oğuz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Süfyan Emiroğlu, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Dairesi Başkanlığı (KOSGEP) Başkan Yardımcı Vekili Tayfun Öner ile Isparta, Antalya, Konya, Burdur, Denizli ve Afyon'un bilim, sanayi ve teknoloji il müdürleri ve sektör temsilcileri katıldı.
Vali Oğuz, toplantıda yaptığı konuşmada, Isparta'nın altyapı itibarıyla sanayi yatırımlarına uygun bir kent olduğunu söyledi.

Isparta'nın, eğitim, sağlık, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere çoğu alanda altyapısı tam olan bir kent olduğuna dikkati çeken Oğuz, özellikle tarım ve hayvancılığın kente önemli katkılar sağladığını kaydetti.

Dünya gül yağı ihtiyacının yaklaşık yüzde 65'ini karşılayan Isparta'da yılda yaklaşık 650 ton elma, 21 bin ton kiraz ve 15 bin 500 ton kayısı üretildiğini anlatan Oğuz, "Isparta aynı şekilde hayvancılıkta da önemli potansiyele sahip. 296 bin küçükbaş ve 95 bin büyükbaş hayvan ile yılda 130 bin ton süt üretimi yapılmaktadır. Bu potansiyel karşılığında Isparta iline 2011 yılında toplam 150 milyon lira girdi sağlanmıştır" dedi.

Isparta'nın sağlık hizmetleri açısından Türkiye'de birinci sırada yer aldığını belirten Vali Oğuz, yatak sayısı ve hasta başına düşen hekim sayısıyla Isparta'nın, Avrupa'nın en ileri gelen ülkeleriyle yarışacak durumda olduğunu vurguladı.

Vali Oğuz, Isparta'da asayiş ve güvenlik sorunu olmadığını, kentin medeni ortamıyla son derece uygun, yaşanabilecek bir kent olduğunu kaydetti.

Isparta'nın tüm bu artı değerleriyle sanayi alanında gelişmeye çok müsait olduğuna işaret eden Oğuz, şöyle konuştu:

"Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi ve Yalvaç Organize Sanayi Bölgesi genişlemeye müsait bölgelerdir. İl merkezi, ilçeleri ve kasabaları arasında çok yüksek derecede tutkunluk vardır. O bakımdan yatırım yapma eğilimi psikolojik olarak artmaktadır. İnşallah bu artı değerlerle 2013 yılında önemli sanayi yatırımları olacaktır. Buradaki durgunluğun sebebini ekonomik değil, psikolojik sorun olarak değerlendiriyorum. İlgi eksikliğinden kaynaklanan bir durağanlık göze çarpmakta. Bu nedenle yeterli ilgi ve organizasyonlarla Isparta'daki sermaye sahiplerini sanayi yatırımlarına yönlendirebiliriz.

Isparta yastık altında çok fazla birikimi olan, önemli banka mevduatına sahip bir il. Bu nedenle bakanlığın hem moral desteğine, hem de bir takım açıcı anahtar teşkil edecek desteklerine ihtiyaç olduğunu düşünüyorum."

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Süfyan Emiroğlu da Isparta'nın çoğu alanda altyapısını tamamlamış, taşma noktasında bulunan bir kent olduğunu söyledi.

Isparta'nın yakın gelecekte farklı noktada olacağına inancını dile getiren Emiroğlu, "Antalya gibi denize yakın potansiyeli olan ilin hemen arkasında bulunması, Isparta için avantaj sağlamaktadır. Biz bunun örneklerini Türkiye genelinde görmekteyiz" dedi.

Toplantıda, bakanlık tarafından sunulan hizmetlerin kalitesinin arttırılması, merkez ve taşra teşkilatları arasındaki işbirliğinin sağlanması konuları görüşüldü.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.