Vali Oğuz: Isparta'ya Atatürk Müzesi Yapılacak

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Ulu Önder Atatürk ün kente gelişinde halka seslendiği binanın Atatürk Müzesi olarak düzenleneceğini açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mayıs 2011 13:08
Vali Oğuz: Isparta'ya Atatürk Müzesi Yapılacak

Isparta Müzesi'nde düzenlenen törene İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, bazı daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç'ın açış konuşmasıyla devam etti. Kültür müdürü, Müzeler Haftası'nda düzenlenen etkinliklerle toplumda kültür ve tarih bilincini oluşturulduğu, geçmişten günümüze kadar gelen eserlerin korunmasının ve sergilenmesinin öneminin anlatıldığını söyledi.

İl kültür müdürü, Isparta'nın her yerinde adeta bir açıkhava müzesi oluşturacak tarihi ve kültürel varlığın bir arada olduğunu görülebileceğini belirterek, “Tarihi eserlerin gelecek nesillere aktaracağımız en büyük emanetler olduğu bilinci ve sorumluluğuyla tarihi miraslarımız korumaya ve turizm amaçlı kullanmaya çalışmaktayız. İlimizde bulunan Isparta, Yalvaç ve Uluborlu Müzelerinde 2010 yılı itibariyle toplam 41 bin 141 eser kayıtlı olup, müzelerimizi 2010 yılı sonu rakamlarıyla 39 bin 143 kişi ziyaret etmiştir. Bunun 25 bin 608'i Türk, 13 bin 535'i ise yabancı uyrukludur. Son altı ayda ilimizi ziyaret eden ziyaretçi sayısı 250 bin kişi olmuştur. Ayrıca ilimizde toplam 139 sit alanı, tek yapı ölçeğinde kültürel ve tabiat varlıkları olarak ise 390 olmak üzere toplam 529 tescilli eserimiz bulunmaktadır” dedi.

Memduh Oğuz yaptığı konuşmasında, Isparta'nın kültürel zenginliklerini bir hayli fazla olduğuna değinerek, adeta bir açık hava müzesi konumunda olduğunu ifade etti. Vali Oğuz Ulu Önder Atatürk'ün kente gelişinde halka seslendiği binanın Atatürk Müzesi olarak düzenleneceğini açıklayarak, “Eski Garnizon Binası'nın balkonundan Yüce Atatürk Isparta halkını selamlayarak onlara hitap etti. Bizde buranın Bir Atatürk Müzesi olarak restore edilmesini sağlayacağız. Kısa sürede faaliyete geçirilmesi için çaba sarf ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.