Vali Oğuz ITB ve ITSO’yu Ziyaret Etti

Vali Memduh Oğuz Isparta Ticaret Borsası ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek başarı dileklerinde bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mayıs 2013 09:55
Vali Oğuz ITB ve ITSO’yu Ziyaret Etti

Vali Oğuz, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile birlikte yönetime yeni seçilen Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i makamlarında ayrı ayrı ziyaret ederek başkanlara ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun dileklerinde bulundu.



Ziyaretlerinde her iki odanın da Isparta açısından çok önemli olduğuna vurgu yapan Vali Oğuz; “Öncelikle yeni görevlerinizin hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Sizler önemli birer sivil toplum kuruluşu olarak Isparta adına çok önemli bir görevi ifa ediyorsunuz. O bakımdan sizlerin birlik ve beraberlik içerisinde yapacağınız icraatlar Isparta’nın hanesine artı kazanç olarak yazılacaktır.

Eğer Isparta bir refah hedefine, 2023 vizyonuna bir marka şehir olarak yürüyecekse, bu tek başına bir kurumun yapacağı iş değil. İnşallah bu hedefe bütün kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve siz değerli müteşebbisleriyle birlik beraberlik içerisinde hedefimize yürüyeceğiz.



Değerlerimizi birlikte tanıtmaya devam edeceğiz, çünkü bu konuda daha alacağımız çok yol var. Isparta’da gül üretildiğini, 700 bin ton elma üretildiğini bilmeyen büyük bir kesim var. Yani Türkiye’nin % 90’nı bunları bilmiyor dersek abartmış olmayız. Isparta’nın bu manada halletmesi gereken konuları var.

Isparta tarihi zenginliği itibariyle, bugünkü değerleri ve potansiyeli itibariyle ilim şehri olmaya layık bir il. Artık günümüzde devletler, milletler değil de, şehirler birbirleriyle yarışıyor. Eğer hep birlikte bu ilim şehri projesine sahip çıkarsak 2023 vizyonu hedefine başarıyla ulaşmış olur. Isparta bu morale sahiptir.

Buradan özel bir bilgiyi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Önümüzdeki günlerde Arap Turizm Başkanı’nın resmi davetlisi olarak Suudi Arabistan’a bir ziyaret gerçekleştireceğiz. Bu ziyaretimizde Taif kenti ile Isparta’mızın ekonomik işbirliğini geliştirmek amacıyla karşılıklı olarak kardeş şehir protokolünü imzalayacağız” dedi.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası eski yönetimine teşekkür eden Vali Oğuz; “Gerek Hasan Bey olsun, gerekse Bedri Bey olsun yönetimleri ile birlikte Isparta adına güzel hizmetler, hayırlı hizmetler yapmışlardır. Onlara bu ilin valisi olarak teşekkür ediyorum” dedi.



Vali Oğuz’un nazik ziyaretine çok teşekkür ettiklerini belirten Başkanlar Şükrü Başdğirmen ve Ahmet Adar, Isparta’nın tüm meselelerine sahip çıkacaklarını ifade ederek; “Sayın Valim sizlerin önderliğinde Isparta’nın sadece ticaretiyle ve ekonomisiyle değil, her konusuyla ilgileneceğiz” dediler.

ITSO ziyaretinde bir müjdeyi kamuoyuyla paylaşan Başkan Şükrü Başdeğirmen; “Sayın Valim TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’ndan iki konuda söz aldık.
Bunlardan birincisi Isparta’mıza yakışır yeni bir okul, ikincisi de yeni bir ITSO binasının içinde olduğu ekonomi kampüsüdür. Başkanımız sağ olsun bu iki konuda bizlere söz vermiştir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.