Vali Oğuz: Kavgadan Yana Olmam!

Demokrat ve Gülses gazetelerini hafta başı sohbetleri kuşağının konuğu Vali Memduh Oğuz oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Mart 2012 19:00
Vali Oğuz: Kavgadan Yana Olmam!

Vali Memduh Oğuz, Burdur Valiliği döneminde yapımı için imza attığı Karacaören Barajı’nın kıyısında sorularımızı yanıtladı. Isparta’da yapmak barış ve sevgi ile itilafsız, severek işleri yürütme gayretinde olduğunu belirten Oğuz, dört tarafı üniversitelerle çevrili Isparta hayal ettiğini belirtti

Demokrat ve Gülses gazetelerinin ortak yayın kuşağı hafta başı sohbetlerine bu hafta Vali Memduh Oğuz konuk oldu. Gazetelerin ekipleri, Vali Oğuz’la Antalya’nın içme suyu kaynağı ilan edilen ve özel hüküm belirleme çalışması yapılmasına karar verilen Karacören Barajı’nın kıyısında buluştu, Sorularımızı içtenlikle yanıtlayan Vali Oğuz, sevgi ve barıştan yana olduğunu söyledi.

1988 yılında Burdur Valiliği dönemin de Karacaören Barajı’nın yapımına kendisinin, imza attığını söyleyen Vali Memduh Oğuz “Bu barajın yapımına ben imza attım. Baraj elektrik üretimi için yapıldı. Kepez Elektrik ile imzalanan protokol sonrası yap, işlet, devret modeliyle gerçekleşti. Tabi o tarihlerde yap, işlet, devret modeli daha yeni bir kavramdı. O tarihlerde buradan yol da geçmezdi” bilgisini verdi.

Karacaören Barajı’nın özel hüküm çalışmalarının baraj etrafında üretimi yapan halkı olumsuz etkilemeyeceğine inandığını kaydeden Vali Memduh Oğuz “Karacaören Barajının kirletilmesine tabiî ki bizler de karşıyız. Çevre mevzuat zaten buna izin vermez. Mevzuat gereği kirleten unsurların engellenmesi gerekli. Tıpkı karayollarındaki radar gibi. Siz arabanız ile giderken radardan hızınız yüksek olarak geçerseniz cezayı yersiniz. Su kontrolleri de aynı şekilde . Suyu kirlettiğinizde çevre mevzuatı gereği belli cezalar uygulanıyor. Karacaören’e ilişkin yapılacak düzenlemeler bu sudan faydalanan kişileri olumsuz etkilemeyecektir. Mevzuatın uygulanacağı 2018 yılına kadar zaman var. O zamana kadar çok şeyler değişir. Baraj etrafında balıkçılık yapan tarımla uğraşan vatandaşlar yeni teknolojiye göre önlemlerini aldıklarında bir sorun yaşamayacaktır” bilgisini verdi.

KAVGADAN YANA OLMAM
Asla kavgadan yana olan bir idarecilik anlayışına sahip olmadıklarını kaydeden Vali Oğuz, “Isparta’da yapmak istediğim barış ve sevgi ile itilafsız, tartışmasız, severek ve sevdirerek işleri yürütmektir. Bin tartışmadan uzak duruyorum, Bunun sebebi kavgayı bilmeme değil. Gerekirse iyi kavga da ederiz. Kader bizi bir şekilde Isparta valisi yaptı ise bizde halkın sosyal, psikolojik yapısına uygun olarak, çevresi ile barışık bir il olarak ilerlemesini sağlamak zorundayız . Kavga gürültüyü sevmediğim için Belediye Meclisinde, İl Genel Meclisinde bir tartışma çıktımı sabahlara kadar uyuyamıyorum. Aynı bir ailede anne baba gece kavga etti mi, evdeki çocukların uyuyamaması gibi. Çünkü bizlerde bu şehrin çocuklarıyız” şeklinde konuştu.

ISPARTA EĞİTİM KENTİ
Isparta’nın eğitim şehri olması gerektiğine vurgu yapan Vali Oğuz “Isparta eğitim kenti olmaya aday. Hayallerimiz de buna uygun şekilleniyor. Mesela benim 3 tane daha üniversite hayalim var, bunların yerlerini bile tasarladım. Biri Eğirdir yolu üzerinde TOKİ evlerinin bulunduğu tepenin ilerisinde. Oradaki geniş tepeye bir üniversite kurulabilir. Gökçay’ın üstünde geniş bir hazine arazisi var oraya da bir üniversite, Sav’daki üniversite zaten kendiliğinden gelişiyor. Böylece Isparta 4 tarafı üniversitelerle çevrili bir kent haline gelecek” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.