Vali Oğuz Mahkeme Kararına İtiraz Edecek

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Isparta İdare Mahkemesi'nin açık alanlarda alkol tüketilmesini engelleyen Valilik kararının yürütmesinin durdurulmasına ilişkin kararına itiraz edecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Haziran 2013 09:47
Vali Oğuz Mahkeme Kararına İtiraz Edecek

Vali Memduh Oğuz, 7 Mart 2013 tarihli Isparta il sınırları içinde açık alanlarda alkol alınmasını yasaklayan genelgenin yürütmesinin durdurulmasıyla ilgili karara, Antalya İdare Mahkemesi'nde itiraz edeceklerini söyledi. Valilik kararının gerekçesinin iyi anlaşılamadığını vurgulayan Vali Oğuz, içki yasağı gibi algılanan şeyin içki yasağı olmadığını söyledi. Vali Oğuz, şöyle dedi: "Bize mevzuatın yüklediği vatandaşın can ve mal emniyetini koruma görevimiz dolayısıyla piknik alanlarında, yürüyüş güzergahlarında, zabıta denetiminin olmadığı serbest alanlarda vatandaşı rahat ettirecek bir düzenlemeydi. Ancak popülist bir yaklaşımla bu 'içki yasağı' gibi algılandı. Biz halkın yoğun bulunduğu yerlerde asayişi tanzim için düzenleme yaptık. Yargı bu konunun gerekçelerini çok iyi algılamadı.

Bir üst yargı merciine gerekçelerimizi daha iyi izah ederek itiraz edeceğiz." Yürütmeyi durdurma kararında 'telafisi mümkün olmayan bir zararın meydana gelmesi halinde' denildiğini hatırlatan Vali Memduh Oğuz, "Böyle bir durum söz konusu değil. Sosyal hayatı tanzim meselesi de değil. Sadece halkın asayişini bozabilecek davranışlarla ilgili düzenlemeydi. Bu düzenlemenin hem Anayasamıza hem özgürlük anlayışımıza uygun olduğunu değerlendiriyorum. Bizim düzenlememizin halkın asayişi, can ve mal güvenliğiyle ilgili olduğu kavranırsa o zaman yaptığımın doğru olduğu anlaşılır" diye konuştu.

ÇAĞDAŞ DÜNYADA DA DURUM BÖYLE
Bu düzenlemenin ardından vatandaştan çok fazla olumlu görüş aldığını kaydeden Vali Oğuz, Almanya'da yaşayan bir gurbetçiden gelen mektuba işaret etti. Vali Oğuz, "Bu mektupta, 'park ve bahçelerde alkol yasağı uygulamanız yerinde bir davranıştır. Burada park yerinde 8 yıl görev yaptım. Halka açık bu alanda içki içmek yasaktır. İçen olursa kendim uyarıyordum. 8 yıl boyunca tek bir vaka gördüm' yazıyor. Çağdaş dünyada da durum böyle" dedi. Isparta Belediyesi'nin ilde içkili yer bölgesinin tespitini yaptığını anımsatan Vali Oğuz, "Bunun rant olduğunu da hesap etmeniz lazım. Serbest bıraktığınızda, 'herkes her yerde alkol satabilir' derseniz mahallelerde seyyar büfeler oluşur. Sosyal hayatı tanzim etmek devletin görevi. Ceza kanununda adam öldürmekle ilgili hükümler var. Muhtemel olayları önlemek için mevzuatta hüküm olur. Biz de yol, arazi emniyeti bakımından alacağımız tedbirleri alıyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum