Vali Oğuz Meclisin Kararını İmzalamadı

İl genel meclisi şubat ayının son gününde Van ilinden alınması planlanan 500 konteyner ev için yer tespitini gündeme almış ve Çünür mevkiindeki Devlet Hastanesi'nin bulunduğu alanda 40 bin m2 alana bu evlerin konulmasının uygunolduğu yönünde karar almıştı

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mart 2013 09:42
Vali Oğuz Meclisin Kararını İmzalamadı

İl genel meclisi şubat ayının son gününde Van ilinden alınması planlanan 500 konteyner ev için yer tespitini gündeme almış ve Çünür mevkiindeki Devlet Hastanesi'nin bulunduğu alanda 40 bin m2 alana bu evlerin konulmasının uygunolduğu yönünde karar almıştı.

Ancak bu karar Vali Memduh Oğuz tarafından imzalanmadı ve meclise görüşülmek üzeregeri gönderildi. Ve tartışma bu andan itibaren başladı. İl genel meclisi mart ayı oturumları başladı. İlk günde konteyner ev krizi yaşandı.

Bu krize neden olansa Van’dan alınarak Isparta’ya getirilecek 500 konteyner evin konulması için meclisin aldığı karara Isparta Valisi Memduh Oğuz’un imza atmaması oldu. Vali Oğuz, kararın altına imza atmama gerekçesini de imar durumu, ilimizin turizm ve istihdam ihtiyacı ile görüntü kirliliği olarak gösterdi.

Meclis gündeminin ikinci maddesi olarak görüşmeye açılan konuda görüş belirten ilk isimİl Genel Meclisi Üyesi Kadir Şallı oldu. Şallı, Vali Oğuz’un yanlış yönlendirildiğini söyledi ve yer bulunmadığı takdirde olası depreme hazırlıkta yaşanacak sorunların vebalini kimin üstleneceğini sordu.

Şallı ayrıca geçmiş tarihlerde çadır kent sahası olarak ayrılan bu sahanın turizm alanı ilan edilmesinde de bir tezatlık olduğundan söz etti. Şallı, “Meclisimiz konteynerlerin Isparta’da kalması adına karar aldı. Aslında üzüldüğümüz şey şu, burası turizm alanı olarak tahsis edilmiş, turizm alanı tahsis edilirken bizim atladığımız şey şu. Bu metrekare kadar alanın çadırkent olarak tahsisi yapıldı mı?

Bir deprem olduğunda toplama yerleri ile ilgili bir yer yok. Kimi ilgilendirir. Biz depremle ilgili ciddi tedbirler alırken, biz burada alınan bir kararı çadır kent alanının turizm alanına çevrilmesi çok manidardır, bunu çözmüş değilim. Meclisin CHP’li Üyesi Lokman Kumcu da meclisin bu konuyu tekrar görüşmesinin bir anlamı olmadığını söyledi ve bir önceki meclis kararının aynen geri gönderilmesini önerdi. Kumcu ayrıca, kendini Isparta sevdalısı olarak anlatanlara da sözü vardı.

AK Partili turizmci Fevzi Özdemir de konteynerlerin bir başka yere konulabileceğini, buranın öğrenci köyü olmasında yarar olacağını söyledi. Meclisin bir başka üyesi Ahmet Turan da Vali’yi eleştirdi. Nail Yaşar Ak gül ise bugüne kadar afetler konusunda 2 önemli karar aldıklarını ancak bu kararların hiçbirinin hayata geçirilemediğinden yakındı. Bu tartışmalar arasında meclise Afet ve Acil Durum Müdürü Muhammet Arabacı meclise geldi. Arabacı, konteyner evlerin montajlı bir şekilde geleceğini ancak halen bekletildiğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum