Vali Oğuz Net Konuştu: "5 Yıldızlı Otel Talebim Yok"

Isparta Valisi Memduh Oğuz, net konuştu: "5 Yıldızlı Otel Talebim Yok"

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Haziran 2012 12:40
Vali Oğuz Net Konuştu: "5 Yıldızlı Otel Talebim Yok"

Eski özel idare binasının bulunduğu alana yapımı planlanan otelle ilgili emsal artışı isteyen Özel İdare’nin talebinin, yapılan belediye meclisinde tartışmalara neden olmasına bir anlam veremediğini söyleyen Isparta Valisi Oğuz, “5 yıldızlı otel talebim yok, ne kadar izin verirsen, o kadar alana otel yaparım” dedi.

Vali Oğuz, “Daha önce oy birliğiyle almış olduğumuz karar var. Kamuoyunda alınan bir karar var, burası otel yapılacak. Bunun için yasal yetkilerimiz falan var, o tarafına hiç girmiyorum. Belediyeden imar durumu istiyoruz. Hiçbir imtiyaz talep etmiyorum. Hiçbir ayrıcalık istemiyorum. Biz buraya otel yapmak istiyoruz, imar durumunu ver” dedi.

Vali Oğuz, yap-işlet-devret modeliyle otel yapılacak sözlerinin de gerçeği yansıtmadığını söyledi. Vali Oğuz, “Hayır, benim Isparta valiliğim döneminde benim il encümeni başı olduğum dönemde bu olmaz. Burası özel idarenin malı olacak. Özel idarenin kaynakları buna yetmez denirse, benim hemen borç alma imkanım var. Borç alırız, bu otel il özel idaresinin mülkü olarak yapılır” diye konuştu.

Isparta Vali Oğuz, tartışmalar yersiz dedi.

Belediye meclisinin ağustos ayında karar verecek olmasını da değerlendiren Vali Oğuz, “karar versinler de daha fazla geç olmasın” dedi.

Belediye meclis üyesi Halil Elitok’un, “Tarihi camiye yatsı namazına gelenler varken, orada saz caz hoş olmayacaktır” sözüne de cevap veren Vali Oğuz, “İftar sofraları da kurulacak” dedi.

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Günaydın’ın otopark yapma fikrine de hayır dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.