Vali Oğuz: 'O Alana Duble Yol Mutlaka Yapılacak'

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Antalya – Dereboğazı yolu ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Vali Oğuz: “O alana duble yol mutlaka yapılacak” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Kasım 2012 17:28
Vali Oğuz: 'O Alana Duble Yol Mutlaka Yapılacak'

Isparta gündemini uzun süredir meşgul eden Dereboğazı yolu tartışmaları için Isparta Vali’si Memduh Oğuz: “Orası duble yol olacak, herkesin içi rahat olsun” diye konuştu.

Isparta’nın bir çok sorununa neşter vuran Oğuz: “Ispartalıların içi rahat olsun. Orası herkesin isteği gibi duble yol olacak. Oranın duble yol olmaması ile ilgili olarak hiçbir tereddüt yok. planlama içerisinde yapılacak” dedi. 56 yıl önce bir avuç Isparta sevdalısının hayaliyle yola çıkılıp 1995 yılında gerçeğe dönüşen Dereboğazı yolunun, Ağlasun Bucak hattına yapılacak duble yol projesiyle geri plana atılmasının önüne geçmek için Isparta’nın önde gelen isimleri de talepler ortaya koymuştu. Dereboğazı Yol Açma Derneği kurucularından Mustafa Kazak'ın 1970'lerde büyükbaş hayvanlarını satıp işçilerin maaşını ödeyerek gösterdiği fedakarlık örnekleriyle insanlığa kazandırılan Dereboğazı yolunun ikinci plana atılmaması için herkes seferber oldu.

BAŞBAKAN SÖZ VERDİ

AKP'li Fevzi Özdemir yaptığı açıklamasında "Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne Isparta Antalya tabelalarının neden kaldırıldığını sorduğumuzda 'insanları virajlı yola neden sürükleyelim' gibi manidar bir yanıt aldık. Dana sonra Antalya karayolunda sayım yapıldığını öğrendik. O tabelaları 60 günde yazdırabildik. Dereboğazı yolunun duble yol olma sözünü Başbakanımız verdi. Konya ve Dereboğazı yolu için söz verilmişti. Neden Ağlasun Bucak yolu duble yol programına alındı? Kimler bu kararın neye göre kime danışarak verdi? Biz ille de Dereboğazı yolu diyoruz. Havalimanına 45 dakikada inebiliyoruz. Antalya'nın doğusuna gidecek tur otobüsleri eğer Dereboğazı yolu duble yol olursa buraya yönlendirilecektir. Zaten bu yolu kullanacak kesim bellidir. Bunun siyaseti falan yok. Herkesin bu konunun üzerine düşmesi gerekir. İlle de Dereboğazı yolu deriz başka alternatifi de kabul etmeyiz" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum