Vali Oğuz: 'Önce Emniyet, Önce Güvenlik'

Davraz Kayak Merkezi’nde, 2.telesiyejin çalıştırılmaması talimatını veren Isparta Valisi Memduh Oğuz, net konuştu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Şubat 2012 18:13
Vali Oğuz: 'Önce Emniyet, Önce Güvenlik'

Vali Oğuz, “Güvenlik, önce güvenlik, önce emniyet. Her şeyden önce. Küçücük bir sıkıntı çekeceksek, o sıkıntıyı çekmemek için büyük fedakarlıklara katlanırız. İnsanların yüzlerinin gülmesi için biz yaşıyoruz. Mutlu olmaları için yaşıyoruz. Hakikaten bunu samimiyetle söylüyorum. Milyarda bir risk varsa biz onu üstlenmeyiz. Trilyonda bir risk varsa biz onu üstlenmeyiz. Yapımı itibariyle böyle.

Bizim Davraz’da ağız tadıyla bir hizmet veriliyor şu anda. Bu kadarı iyi. Bahar gelir altyapı eksiklikleri varsa, kontrol edilir. Bir bölümün böyle gayri faal olması çok büyük zarar etmez. Ama Allah korusun meydana gelebilecek herhangi bir aksilik, aksaklı, 50 sene tamir edemeyeceğimiz sıkıntı meydana getirir. Zarar veririz Isparta’ya. Bu konuda ölçülü davranmak, ölçülü konuşmak lazım. Benim özüm, burada bir risk var demiyorum. Ama ben, sıfır riske inanırım. Deniz altı imalatında milyarda bir hata yüzde 100 hata demektir. Çünkü onu denizin altına indiriyorsun, koyuyorsun, eğer kaynak yaparken, iğne ucu kadar boşluk bıraktınsa o hiç kaynak yapmadın dimi zarara meydana getirir. Biz de buna dikkat ediyoruz. Davraz, bizim için çok kıymetli bir yer. Orada eksik bir iş yapmak istemiyoruz” dedi.

Isparta Valisi Oğuz, teknik heyetin baharda tekrar inceleme yaparak, altına imza atmasının kendini rahatlatacağını ifade etti.

Vali Oğuz, son olarak 2.telesiyejin kapatılmasının maddi olarak bir sorun teşkil etmeyeceğini de belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum