Vali Oğuz Orman Teşkilatını Ziyaret Etti

Vali Memduh Oğuz, Orman Bölge Müdürlüğü ve Doğa-Milli Parklar Şube Müdürlüğünü ziyaret ederek başarı dileklerinde bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Nisan 2012 14:20
Vali Oğuz Orman Teşkilatını Ziyaret Etti

Daire müdürleriyle birlikte ilk olarak Orman Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Memduh Oğuz, Orman Bölge Müdürü Mehmet Sait Yorulmaz’a başarılar diledi.

Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti ifade eden Bölge Müdürü Yorulmaz; “Öncelikle Sayın Valimize bu nazik ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Dokuz aydır birlikte çalışıyoruz ve bu süre zarfında sayın valimizin çok büyük desteklerini gördük. Tekrar çok teşekkür ediyorum” dedi.

Orman teşkilatının 2011 yılını çok başarılı geçirdiğini ifade eden Vali Memduh Oğuz; “Bu sene de inşallah aynı başarı devam eder ve özellikle orman yangınlarıyla mücadele konusunda başarılı oluruz. Bu doğrultuda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca orman yangınlarıyla mücadele ederken hayatını kaybetmiş olanlar var, bu orman yanmasın, bu yeşil yok olmasın diyerek hayatını kaybetmiş olanlar var. Onların içerisinde kamu görevlileri olduğu gibi, yeşili sevdiği için, ağacı ve ormanı sevdiği için hayatını kaybetmiş olan insanlarımız var. Kendisini vicdanen sorumlu hisseden görevli, görevsiz insanlarımız var. Biz bunlara orman şehitlerimiz diyoruz ve bu vesileyle onları da rahmetle anıyoruz” dedi.

Vali Memduh Oğuz ve beraberindeki daha sonra Orman ve Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı Doğa ve Milli Parklar Şube Müdürü Sema Ülker’i ziyaret ettiler.

Isparta’nın iki adet milli ve dört adette tabiat parkına sahip olduğunu ifade eden Ülker; “Sayın valim öncelikle ziyaretiniz için çok teşekkür ediyorum. Isparta olarak Kovada ve Kızıldağ Milli parklarımız ile birlikte Gölcük Tabiata Parkı, Gelincik Dağı Tabiat Parkı, Yazılı Kanyon Tabiat Parkı ve Başpınar Tabiat Parkı olmak üzere dört tabiat parkımız var. Biz kurum olarak buralarda günü birlik ziyaretçilere günü birlik olarak kullandırtmak adına bir şeyler yapıyoruz. Tabi öncelikli olarak koruyup, daha sonra kullanmalarını sağlamak şeklinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bununla birlikte av yaban hayatını korumaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Isparta’nın milli ve tabiat parkları açısından zengin olduğunu ifade eden Vali Oğuz; “Tabi bunlar korunmaya değer birer zenginlik. Böyle bir vilayette de il müdürlüğü düzeyinde şube müdürlüğü çok önemli bir görevi ifa ediyor. Sema Hanım bu konuda tecrübeli, çünkü senelerdir Isparta’da bu görevi yapıyor. Kendisine başarılar dilemek için buradayız, inşallah elbirliğiyle Isparta’nın güzelliklerini hem korumak, hem de daha güzel hale getirmek için birlikte gayret sarf edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.