Vali Oğuz Orucunu Çocuk Evinde Açtı

Vali Memduh Oğuz ve eşi Canan Oğuz, orucunu İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı ‘Efeler ve Nehir Sevgi Evinde’ kalan kimsesiz, yardıma ve bakıma muhtaç çocuklarla birlikte açtı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ağustos 2011 15:14
Vali Oğuz Orucunu Çocuk Evinde  Açtı

Vali Memduh Oğuz ve eşi Canan Oğuz, orucunu İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı ‘Efeler ve Nehir Sevgi Evinde’ kalan kimsesiz, yardıma ve bakıma muhtaç çocuklarla birlikte açtı.

İl Sosyal Hizmetler Müdürü Mahmut Altunay, Müdür Yardımcısı Melek Gök ve çocuklar tarafından karşılanan Vali Oğuz, çocuklarla bir süre şakalaştıktan sonra; ‘En çok keyif aldığım yer burası, bu güzel yavrularla birlikte olmak insana huzur veriyor. Zaten adı üzerinde bu çocuk evleri birer sevgi yuvasıdır, dolayısıyla buraya gelen sevgiyle doluyor’ dedi.

İftar öncesinde kısa bir konuşma yapan Vali Memduh Oğuz; “Bu gün Ramazanın çok güzel bir iftar sofrasındayız, çünkü bir çocuk evinde sevgili çocuklarımızla beraberiz. Onların manevi anneleriyle ve yöneticileriyle beraberiz. Burada bulunan çocuklar, kanundaki tarifiyle korunmaya muhtaç çocuklardır. Böyle baktığımız zaman efendim bu çocuklar korunmuş mudur? Evet, Büyük Türk Milleti ve Büyük Türk Devleti tarafından bu çocuklar korunmuştur. İşte öğretmenleri, yöneticileri, çocuk evi ve sofraları ortada, tabi böyle olunca bize bir şükür görevi düşüyor. Öncelikle bizi yaratana şükrediyoruz, bu sofrayı kuran milletimize ve devletimize teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca bu sofranın kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.
Tabi bu çocuklar kaderin bir bölümü itibariyle şanssız, ama devletin koruma şemsiyesi altına girdikleri içinde çok şanslı çocuklar. Pek çok ailenin sahip olamadığı imkânlara sahipler. Biz onlarla beraber olmaktan mutluyuz, hepsine çok güzel gelecekler diliyorum” dedi.

İftar yemeği sevgi evinde kalan çocukların yaptırmış olduğu yemek duasıyla sona erdi.

VALİ BABA; “BU PARALARI SOMALİDE AÇLIK ÇEKEN KARDEŞLERİMİZE GÖNDER”
İftar yemeği yendikten sonra sohbet ortamında çaylar içilirken, evde kalan çocukların Somali’ye gönderilmek üzere harçlıklarından biriktirmiş oldukları 550 liranın bulunduğu bir zarfı Vali Memduh Oğuz’a vermeleri, orada bulunanları hem duygulandırdı, hem de sevindirdi.

Arkadaşları adına konuşan Abdullah; “Efeler çocuk evi olarak biz bu parayı aramızda topladık, Somali’de bulunan sevgili arkadaşlarımıza içeceklerini, mamalarını, sütlerini ve yemeklerini memnuniyetle alsınlar diye Somali’ye göndermek için aramızda topladık. Vali Baba sen bu parayı Somali’ye gönder” diyerek içinde 550 lira bulunan zarfı Vali Oğuz’a verdi.
Çocuklara çok teşekkür eden Vali Oğuz; “Sizin bu yüksek yüce duygunuz ne kadar büyük bir millete mensup olduğunuzu gösteriyor. Büyük Türk Milletinin güzel çocukları size çok teşekkür ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.