Vali Oğuz Şehit Evine Taziye Ziyaretine Gitti

Vali Memduh Oğuz Afganistan’da helikopter kazasında şehit düşen Teknisyen Kıdemli Astsubay Çavuş Mehmet Akbaş’ın Halıkent Mahallesindeki baba evine taziye ziyaretinde bulunarak başsağlığı diledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mart 2012 16:08
Vali Oğuz Şehit Evine Taziye Ziyaretine Gitti

Afganistan’da faaliyet gösteren Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) çerçevesinde Türkiye’nin komuta ettiği Kabil Bölge Komutanlığı emrinde görev yapan Skorsky tipi helikopter 16 Mart 2012 tarihinde yerel saatte 10,25’de düşerek 12 askerimiz şehit oldu.

Vali Memduh Oğuz beraberinde İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya, IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, ITSO Başkanvekili Şükrü Başdeğirmen ve bir grup işadamı ile birlikte Afganistan’da helikopter kazasında şehit düşen Teknisyen Kıdemli Astsubay Çavuş Mehmet Akbaş’ın Halıkent Mahallesindeki baba evine taziye ziyaretinde bulunarak başsağlığı diledi.

Kendiside emekli asker olan Şehit Babası Süleyman Akbaş ve şehidin Ankara’dan gelen asker arkadaşlarıyla bir süre sohbet eden Vali Memduh Oğuz; “Bu coğrafyanın büyük mücadeleler sonucunda nasıl vatan toprağı olduğunu, vatan haline getirildikten sonra da bu vatanın bağımsız, hür ve bütün olarak muhafazası için nasıl büyük bir mücadele verildiğini biliyoruz.

Bizim milletimiz büyük bir millettir, evinde şehit olmayan aile yoktur, biz şehit çocuklarıyız. Oğlunuzda bu kervana dâhil oldu ve şahadete erişti. Cenabı Allah sizlere sabır versin, mekanı cennet olsun.

Malum şehitler haftası içerisindeyiz, bu vesileyle başta Şehit Kardeşimiz Mehmet Akbaş olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bize düşen vazife onlara uygun davranmaktır” dedi.

Şehit ailesine destek olmak amacıyla Ankara’dan gelen Birlik Komutan Vekili Kara Pilot Yüzbaşı Uğur Gürbüzoğlu ve 15 mesai arkadaşı, hala olayın şokunu yaşadıklarını ve çok üzgün olduklarını ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.