Vali Oğuz: Sizler Devletin Temsilcilerisiniz..

Isparta Valisi Memduh Oğuz, göreve başladığından bu yana çeşitli kurum ve kuruluşların göreve başlamasından dolayı başarı ve harıyılı olsun ziyaretlerini kabul ediyor..

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ocak 2011 12:14
Vali Oğuz: Sizler Devletin Temsilcilerisiniz..

Isparta Valisi Memduh Oğuz, göreve başladığından bu yana çeşitli kurum ve kuruluşların göreve başlamasından dolayı başarı ve harıyılı olsun ziyaretlerini kabul ediyor..

Bu ziyaretlerden en anlamlısı olan Isparta Merkez’de bulunan 44 mahallenin muhtarlarının vali Oğuz’u ziyateri oldu.

Vali Oğuz yaptığı konuşmada: “ Ben 4 vilayette görev yaptım, Türkiye’nin en yaşlı valisiyim ama aynı zamanda en tecrübeli valisiyim. 2013 senesine kadar, Isparta’da görev yapmak istiyorum. Valilik Yaptığım illerde mahalle ve köy muhtarları ile devamlı iş birliği ve beraberlik içerisinde çalıştık. Bir ilde; muhtarlar, kaymakamlar ve ondan sonrada vali gelir..

Muhtarlarla dana önce de çok güzel çalışmalar yaptık. Bir hatıramı anlatmak istiyorum; Görev yaptığım bir şehirde muhtarlara kendi makam odama yakın bir yerde oda verdim. Valilikde mahallelerin iş takibi kolay olsun diye. Aynı zamanda bir de minübüs tahsis ederek, bir gün o minüsbüsün şöförlüğünü yaparak muhtar arkadaşlarla mahalle mahalle dolaşacak sorunlara çözüm aradık. Bunu şunun için anlattım, muhtarlara çok değer veriyorum çünkü sizleri yakından tanımayan kimse görevinizin ne kadar ağır ve zor olduğunu bilemez.

Bazı muhtarlarımız, ben şapkamı koysam bile muhtar seçilirim der, aslında bu böyle değildir. Muhtarlar o mahallenin itimat edilmiş güvenli kimseleridir. Bizim milletimiz basiret sahibidir. Mahalle halkı muhtarlarına itimat eder ve güvenir. Muhtarlar ev ev dolaşıp hangi vatandaşın nerde oturduğunu bilmelidir. Muhtarlar mahallede sakinlerinin sağlık ve eğitim isteklerini yerine getirmelidir. Tüm bu işler muhtarların görev ve vazifesi olmalıdır.

Ben bir vali yardımcısını muhtarlarla ilgilenmesi için benim adıma görevlendireceğim. Sizler ve benim bir amacımız var , bu siyasi bir amaç değildir. Tek amaç hizmet etmek olmalıdır. Sağlığımız yerinde olduğu müddetçe ortaklaşa çalışacağız. Isparta da çok güzel yatırımlar ve hizmetler yapılmış, kim yaptıysa teşekkür ederim. Bizim amacımız bu bayrağı daha yukarıya taşımak olmalıdır” dedi.

Isparta Muhtarlar derneği başkanı Osman Kınay ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “ Ben görev sürem boyunca 7. vali ile tanışıyorum, başarılar dilemek için 44 mahalle muhtarımız ile, birlikte geldik. Derneğimiz 1984 yılında kuruldu. Biz çok güzel çalışmalar yaptık ve sizinle birlikte daha güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyoruz. Isparta gelişmiş yapısı ile göç alan bir şehir haline geldi. Yakında gelecek olan Hava Eğitim Okulu ile dahada gelişip büyüyecek.

5 mahallemizde yeni okul yapılması için karar alındı, bu kararın bir an evvel hayata geçmesini istiyoruz. Muhtarlık bir gönül işidir. Devletin verdiği maaşla yapılacak bir iş değildir. Çünkü bizler bu maaşa göre iş yapmıyoruz. Isparta’dan başbakan ve Cumhurbaşkanı çıkmıştır, biz her zaman Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in yanına giderek hizmet istedik, onun bir sözünü burada hatırlatmak istiyorum “ İsteyin, vermese gene isteyin” derdi.

Sizin bize yaklaşımınız bizi hizmet için daha şevkli hale getirmiştir. Yeni göreviniz boyunca size başarılar dileriz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.