Vali Oğuz TKDK’yı Ziyaret Etti

Vali Memduh Oğuz, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme İl Koordinatörü Ramazan Çelebi’yi makamında ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Haziran 2012 17:24
Vali Oğuz TKDK’yı Ziyaret Etti

Beraberinde Isparta Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, BARO Başkanı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu ve il müdürleri ile birlikte TKDK’yı ziyaret eden Vali Oğuz, İl Koordinatörü Ramazan Çelebi’den yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Vali Oğuz; “Destek ve teşvik isteyen, projesini yapsın gelsin”
Proje üretenler için, yatırım yapanlar için kaynağın hazır olduğunu belirten Vali Oğuz; “Uygun projeler üretildiği takdirde, uygun projeler getirildiği takdirde yaklaşık 100 milyon euroluk mali kaynak burada hazır bekliyor. Efendim bende iş yapma kabiliyeti var, proje üretme kabiliyetim var, yetişmiş elemanım var ama sermayem yok ne yapayım diyenlere işte hazır cevap burada. Ben diyorum ki gelin bu kaynağı mümkün olduğu kadar değerlendirelim diyorum. Ayrıca bu kaynağın % 50’si karşılıksız olarak veriliyor. Isparta’da şimdi gül ve güle dayalı sektör de proje kapsamına alındı. Onun için bugün benim esas ziyaretten maksadım hem Ramazan Beyi ziyaret etmek, hem de Isparta’da yatırım yapmak isteyip de destek ve teşvik isteyenlere de al sana destek, al sana teşvik demek için buradayız.

Efendim projeyi kim yapacak? Projeyi sen yapacaksın… Arkadaşlarımız size yine yol gösterecekler, ama sizde üşenmeden proje üreteceksin. Uygun proje getirildiği takdirde ret edilme ihtimali hiç yok… Yani tabir yerindeyse torpile veya başka bir desteğe hiç ihtiyaç yok” dedi.
Isparta’nın keçi peyniri ve gül ürünlerinin yöresel ürün olarak kabul edildiği tek il olduğunu belirten TKDK İl Koordinatörü Ramazan Çelebi; “Sayın Valim biz süt üretimi, süt işleme, kırsal turizm ve yöresel ürünler konularındaki projelere fonlarımızdan % 50 ile % 65 hibe destek sağlıyoruz.

Sayın Valim sizin ilimizde küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesine yönelik gayretlerinizi biliyoruz. Bu konuda Ispartalı üreticiler çok şanslı, çünkü keçi peynirinin yöresel ürün olarak kabul edildiği tek il Isparta. Yani keçi peynirini marka yapacak, patent almadan tutun, projeyi hazırlayacak danışmanın giderlerine varıncaya kadar tüm masrafların % 50’sini hibe olarak veriyoruz ve bu projeler katma değer vergisinden de muaf.
Bunu yanında yine Isparta’nın vazgeçilmezi gül yağı üretimi, burada da yine gülyağı fabrikası kurumundan, satış reyonlarının yapılmasına kadar tüm masrafların % 50’sini hibe olarak veriyoruz.

Kırsal turizm Isparta için büyük bir fırsat, zaten o potansiyel burada var. Doğa içinde yöresel ürünlerin satıldığı, bisiklet yollarının olduğu, çeşitli kültürel organizasyonların yapıldığı çadır kent turizmine de aynı şekilde destek vermekteyiz.

Bu son çıktığımız çağrıda Temmuz aynın 16’sına kadar süremiz var. Yatırım yapmak isteyen arkadaşlarımızın projelerindeki eksiklikleri görüp giderebilmemiz açısından son güne kalmamaları çok önemli” dedi.
Ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.