Vali Oğuz: 'Yasal Gereği Neyse Yapılacak'

Atatürk İlköğretim Okulunda öğrenci velisi Filiz Samancı ile kızı Duygu Samancı tarafından darp edilen Sınıf Öğretmeni Hatice Nur Tortop’un yaşadığı olayla ilgili Vali Memduh Oğuz konuştu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Haziran 2012 12:05
Vali Oğuz: 'Yasal Gereği Neyse Yapılacak'

Öğretmen Tortop’un öğrencilerinin gözü önünde darp edilmesine üzüldüğünü belirten Vali Memduh Oğuz, “üzüntücü verici bir olaydır. Yaşanan olay bir kişinin şahsi hatasıdır. Yaşanan olay hem eğitimi etkiler hem kişileri etkiler” dedi.

Meydana gelen olayla ilgili yasal prosedürün başlatılacağını anlatan Vali Oğuz, “Biliyorsunuz

öğretmenlerimiz bizim başımızın tacıdır. Onun için yasal gereği neyse yapılacaktır. Yaşanmaması gereken bir olaydı ama oldu. Üzüncü verici bir durumdur. Velilerimizin sınıfta olmasından mutluluk duyarız. Ancak sınıfta, öğrencilerin önünde öğretmenin böyle bir durumda bırakılmasını da istemiyiz. Üzüntü vericidir. Zaten bunu gerçekleştiren ailenin öğrendiğim kadarıyla sıkıntılı bir durumları var. Mersin veya Tarsus taraflarından gelmişler. İkametgahlarında da bir çok sıkıntılar çıkmış. Eşinden boşanmış ve iki çocuk sahibi bir kadın. Öğretmenimize geçmiş olsun diyoruz” diye konuştu.

Öte yandan yaşanan olayla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü’nün tahkikata başladığı öğrenilirken, Öğretmen Tortop’un da “fiziki saldırıya uğramıştır” şeklinde rapor sağlık kuruluşundan rapor aldığı ileri sürüldü.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.