Vali Oğuz 'Yaşlıya Hürmet Medeniyetin Ölçüsüdür'

Her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanmakta olan ‘Yaşlılara Saygı Haftası’ çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mart 2012 16:27
Vali Oğuz 'Yaşlıya Hürmet Medeniyetin Ölçüsüdür'

Her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanmakta olan ‘Yaşlılara Saygı Haftası’ çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.
   
Kutlamalar kapsamında Huzurevi Müdürü İhsan Eren başkanlığında huzurevi vakfı üyeleri ve huzurevi sakinlerinden oluşan heyet Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.
   
Yakında yeni binanın temelinin atılacağını belirten Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Çakır; “Sayın Valim yerimiz hazır, projemiz de hazır. İnşallah yakın zamanda temelini atmayı düşünüyoruz ve sizleri de şimdiden davet ediyoruz. Tam olarak tarih belli olduğunda sizlere bildiririz” dedi.    
   
Hafta boyunca yapılacak etkinlikler hakkında Vali Oğuz’a bilgiler sunan Huzurevi Müdürü İhsan Eren; “Naşide Halil Gelendost İlköğretim Okulunun sevgili öğrencileri zaman zaman huzurevimizi ziyaret ederek dede torun, nene torun ilişkilerini geliştirmek üzere sakinlerimize gönüllü torun oldular. Dolayısıyla bu hafta yaşlıları yine ziyaret edecekler ve aile fotoğrafı çektireceğiz.
   
Ispartalı hemşerilerimiz her zaman gönüllerini, kapılarını açıyorlar. Sevgiyle, şefkatle onları bağırlarına basıyorlar, bu doğrultuda Basmacıoğlu Otel bu akşam yaşlılarımız onuruna bir yemek ikram edecek, yarın IYAŞ AVM’de Fetih 1453 filmini izleyecekler ve filmin bitiminde Mayala Mutfağı tarafından öğle yemeği ikram edilecek.
   
Ayrıca Huzurevinde Mevlit-i Şerif okutarak en güzel şekilde yaşlılarımız ağırlanacak. Sayın Valim bu programlarımıza sizleri de davet ediyoruz, vakit olarak imkanlar nispetinde bizlerle olursanız bundan ayrı bir onur duyacağız” dedi.
     
Vali Oğuz; “Yaşlıya hürmet medeniyetin ölçüsüdür”
Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti ifade eden Vali Memduh Oğuz; “Ömrü olan yaşlanacak, dolayısıyla bu insanoğlunun yaşadığı takdirde mutlaka göreceği bir hadise olduğu için önemlidir. Toplumlar yaşlılarına, engellilerine değer verdikleri, hizmet ettikleri oranda medeni sayılırlar. Isparta’mız bu bakımdan Türkiye’ye örnek bir vilayet oluşturuyor. Çünkü bizim huzurevimiz burada tamamen bir gönüllülük esasına dayalı olarak hizmet veriyor. Yönetim kurulu tamamen amatör olarak, gönüllü bir şekilde çalışarak huzurevi binası yapmış ve yaşlılarımıza üstün bir hizmet vermeye başlamış. Şimdi aynı hizmetin devamında yine aynı grup zihinsel engellilere de baktığı için ikisini birbirinden ayırarak hizmet standardını daha da yukarıya çıkarıyor. İnşallah bizde onun yanına engellilerle ilgili bir eğitim merkezini devlet hayırsever işbirliğiyle yapacağız ve bu şeklide inşallah Isparta’da bir kompleks kurulmuş olacak. İlçelerde de bu konuda güzel girişimler var, bundan büyük memnuniyet duyuyorum. Halkın ilgisi buradaki arkadaşlarımızın hayata bağlılığını arttırıyor, hizmetin seviyesini yükseltiyor. Ben huzurevimizin bütün yönetim kurulu arkadaşlarımıza, onlarla bir gayret sarf eden bütün gönüllü kardeşlerimize ve müdürlük teşkilatına teşekkür ediyorum. Akşamki programınıza katılacağım, imkan buldukça inşallah birlikte oluruz” dedi.

Ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.