Vali Oğuz’a Amerikalı Heyetten Ziyaret

SDÜ ve IGSİAD’ın davetlisi olarak Isparta’ya gelen Florida Eyalet Senatörleri vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Eylül 2012 18:08
Vali Oğuz’a Amerikalı Heyetten Ziyaret

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erdal Dikmen, Isparta Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Özcan Pınarcı ve Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya’nın da hazır bulunduğu ziyarette karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.

Ziyaret hakkında açıklamalarda bulunan SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erdal Dikmen; “Sayın Valim Amerikan heyetinin ilimizi ziyaretlerindeki amaç; karşılıklı ticari ilişkileri geliştirmek ve üniversiteler arasındaki işbirliğini kuvvetlendirmektir” dedi.

Amerikan heyetine Isparta’nın manevi ve doğal zenginliklerinden bahseden Vali Memduh Oğuz, karşılıklı olarak ilişkilerin geliştirilmesine yönelik olarak atılacak olan her somut adımda vilayet olarak üzerine düşen görevleri yapacaklarını ifade etti.

Vali Oğuz konuşmasında; “Isparta dünya gül yağının % 65’nin üretildiği bir yer. Bununla birlikte modern tarım uygulamalarının yapıldığı ve bunun karşılığında yılda 650 bin ton elma, 21 ton kiraz ve 17.500 ton kayısı üretilen bir yer. Türkiye’nin 4. büyük gölü olan Eğirdir Gölü burada ve yüz ölçümümüzün % 50’si ormanlık alandan oluşmakta.

Bununla birlikte Isparta inanç merkezi bakımından da çok önemli bir yer. İlk Hıristiyan Vaazının Sempol tarafından burada verilmesi, Osmanlı ve Selçuk dönemine ait çok önemli eserlerin bulunması ve o dönemde Isparta’da 2 üniversitenin kurulmuş olması Isparta’nın önemini ön plana çıkarmaktadır.
Biz somut şeyleri yapmayı seviyoruz, burada konuştuklarımızın sözde kalmasını istemiyoruz. Geçtiğimiz dönemde Özcan Beyle birlikte Mozambik’e gittik ve ziyaret sonrasında bizim işadamlarımız tarafından hemen bir şirket kuruldu ve Mozambik ile ortak iş yapmaya başladık. Şimdi de hemen arkadaşlarımız Florida ile işbirliğine başlasınlar ve bize düşen bir görev olursa ben yanlarında olurum” dedi.

Konuşmalardan sonra Vali Oğuz’a Florida Eyalet Bayrağı takdim edildi.
Heyet Gülbirlik Genel Müdürlüğü ve Süleyman Demirel Üniversitesini ziyaretinden sonra ilimizden ayrılacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.