Vali Oğuz'a Gül Kokulu Ziyaret

Gülbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir ve Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik Vali Memduh Oğuz’u ziyaret ettiler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ekim 2012 16:59
Vali Oğuz'a Gül Kokulu Ziyaret

Karşılıklı olarak 2012 yılı gül sezonunun değerlendirildiği ziyarette, Gülbirliğin ülke ve Isparta ekonomisine artarak devam eden katkısının önemli olduğu vurgulandı.

Genel Müdür Çelik; “Dünya gülyağı borsasını biz belirliyoruz”
2012 yılı gül sezonunun verimli geçtiğini belirten Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik; “Sayın Valim rakamsal olarak hasat öncesinde ortalama 8 bin ton rekolte beklentimiz vardı, ancak Haziran ayı başında yaşanan aşırı sıcaklar rekoltenin 6500 tonda kalmasına neden oldu. Buna rağmen bu rekolte bizim beklentimizi karşılamış oldu ve sezon sonunda yaklaşık olarak 1200-1300 kilo gül yağı ve 10-15 ton konkret elde ettik.

Pazarlama konusunda hiçbir sorun yaşamadan malımızın tamamını çok iyi fiyata sattık. Bir kilo gülyağını 7000 Euro’nun üzerinde satarken, konkretin tonunu da 800 Euro’dan sattık. Bu rakamlar bize Isparta gülyağının dünya pazarındaki istikrarlı yükselişini göstermektedir. Gülbirlik önderliğinde Isparta bu sektöre yön veriyor, tabiri caizse bu sektörün borsası konumundayız.

Gülbirlik ve Rozenseye bugüne kadar vermiş olduğunuz destek hem Gülbirlik camiasında hem de üretici olan ortaklarımız nezdinde her zaman takdire şayandır. Biz bundan dolayı size teşekkür ediyoruz” dedi.
Vali Oğuz; “Isparta gülün değerini bilmeli, Türkiye’de Isparta’nın değerini bilmeli”

Ortaya çıkan rakamların mutluluk verici olduğunu belirten vali Memduh Oğuz; “Gülbirlik yönetim kurulu başkanı ve genel müdürümüze çok teşekkür ediyorum, bizim mutlu olmamıza vesile olan haberler verdiler. Hakikaten biz şükrediyoruz, çünkü biliyoruz ki şükredince Cenabı Allah arttırır.

2010 yılında kilogram fiyatı 5000 Euro, 2012 yılında 7000 Euro, ekonomi dünyasında yaşıyoruz yani. Dünya pazarında 5 bin Euro’dan 7 bin Euro’ya satabiliyorsunuz, bu bir itimat, bir beğeni ve yüksek bir itibar anlamına gelir ve aynı zamanda bir güven ifadesidir, bu çok önemli.
Bizde zaten gülün başkenti Isparta’ya bu yakışır diyoruz ve ona uygun pozisyonlar almaya çalışıyoruz. İlimde, fende alt yapı çalışmalarında, ekonomide, turizmde ve tarihi yapılarımızın korunmasında bunu bir işaret fişeği olarak değerlendiriyoruz.

Isparta gülün değerini bilmeli, Türkiye’de Isparta’nın değerini bilmeli” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.